2018-04-18 10:41:13• hírek • Közlemény

Kertészeti előadás és börze Szatmárnémetiben

Egy, a mélymulcsos kertészeti módszerről szóló előadásra várja az érdeklődőket a Szatmári Gazdák Egyesülete, melyet kertészeti- és hagyományos termékek börzéje követ majd.

A civilszervezet fenntartható ökológiai kertészkedést népszerűsítő tematikus rendezvénysorozatának második részeként április 22-én, a Föld Napján Dr. Gyulai Iván, az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány elnöke tart előadást az ember- és környezetkímélő kertművelésről.


A szakértő által használt, úgynevezett mélymulcsos módszer lényege, hogy nem ás, nem kapál, nem locsol, nem használ vegyszereket, hanem erdei-réti, természetes körülményeket alakít ki a kiskertben, ily módon nevel egészséges, kiváló beltartalmú (vitaminok, ásványi anyagok, stb.) növényeket.


Az előző rendezvényhez, a Vetőmagbörzéhez hasonlóan főként kiskerti hagyományos/ökológiai kertműveléssel foglalkozó személyeket várnak, de minden kertbarátot szívesen látnak, aki érdeklődik a téma iránt.


A rendezvény helyszínéül a Szatmárnémeti Demokrácia Központ (V. Lucaiu/Árpád utca 18.) szolgál, ahol az előadás végén lehetőség nyílik palánták, tájfajták vetőmagjainak, hagyományos termékek, kerti kiegészítők vásárlására/cseréjére, valamint kerti praktikák megvitatására!

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: