2018-05-23 10:26:12• hírek • közlemény

Kertek a Bibliában

A június 2-i bibliás programon olyan történeteket vizsgálnak majd meg amelyek kertekben játszódnak, kertekkel kapcsolatosak. 

Több esetben találkozhatunk olyan jelenetekkel a Bibliában, amelyekben kertek tűnnek fel. Már a Teremtés könyvében megjelenik az édenkert, ahol nemcsak az ember, hanem Isten is otthon van. A Szentírás legvégén pedig az őstörténet kertje várossá változik, mely az égből száll alá. Itt is megjelenik a kijelentés, miszerint Isten az emberek között lakik. A kert képe így kifejezi az ember Istenhez fűződő tapasztalatát is.
 

Június 2-án, szombaton tíz órától újabb bibliás programra kerül sor a Szentlélek templom Merk Mihály termében, amelyen ezúttal a bibliai kertekről esik szó. Ezek a kertek ugyanis, nem csak adott helyeket jeleznek, hanem ugyanúgy lehetőséget adnak az olvasó személyes felüdülésére, a lélekben végbemenő változások elindítására, ha az olvasó közel engedi magához a szövegeket – vallja Kujbus Márta, a szervező Szatmári Római Katolikus Püspökség világiak irodájának referense.
 

A nyitott és ingyenes rendezvényre szeretettel várnak mindenkit, aki szeretné közösségben megtapasztalni a bibliai történetek személyes üzeneteit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: