2019-12-09 14:57:56• hírek • Bede Emőke

Kerítésnek csapódott egy ittas autóvezető Avasfelsőfaluban

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum

Egyetlen nap alatt két közlekedési baleset is történt Avasfelsőfaluban, a Victoriei utcán: először egy motoros és egy személyautó ütközött, majd egy részeg sofőr rohant kerítésnek.

A rendőrségi tájékoztatás szerint az első balesetre 11 óra 40 perc táján került sor, amikor is egy 46 éves, helybeli sofőr szabálytalanul, a folytonos vonalon keresztül szeretett volna balra kanyaroni, összeütközött egy szabályosan közlekedő motorkerékpárral, melyet egy 30 éves, olasz állampolgár vezetett. A balesetben a motoros megsérült, ezért őt az Avasfelsőfalui Városi Kórházba szállították, ahol állapotfelmérését követően úgy döntöttel, beutalják legalább 1-2 napra. Mivel sem az autós, sem a motoros nem fogyasztott alkoholt indulás előtt, ezért a rendőrség csak gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indított eljárást.


Ugyanezen a napon, alig néhány órával később ismét baleset történt a fentebb nevezett utcán. A helyszíni vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy egy 38 éves, vámfalui férfi túl gyorsan hajtott, ennek okán elvesztetette irányítását az általa vezetett autó felett, lesodródott az útról, majd végül egy ház kerítésének csapódva állt meg. A balesetben szerencsére csak anyagi károk keletkeztek: úgy a kocsi, mint a kerítés megrongálódott.


A sofőrt még a helyszínen alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá, melynek eredménye pozitív lett: a férfi leheletében 0,50 mg/l légalkoholszintet mért a készülék. Az ügyben alkoholos befolyásoltság alatti vezetés, illetve gondatlanságból elkövetett károkozás miatt indítottak eljárást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: