2008-11-10 15:19:31• hírek • Szatmár.ro

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak

A szatmárnémeti tanügyi dolgozók is részt vettek a hétfői kétórás figyelmeztető sztrájkban. A kétórás munkabeszüntetést egy-egy tanintézmény kapujára kifüggesztett felirat is jelezte. Egyelőre mindenki vár, reménykedve, hátha mégis születik megeggyezés.

Mivel továbbra sem született megeggyezés a tanügyi dolgozók fizetésének ügyében, a tanárok hétfőn beváltották ígéreteiket, vagyis kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak. A figyelmezető sztrájk ideje alatt több szatmárnémeti iskolába ellátogattunk.

A tiltakozást elsősorban a bejáratra kifüggesztett felirat jelezte, azon kívül minden diák az osztályteremben volt, tanári felügyelet mellett, azonban azok a tanárok, akik a sztrájkban részt vettek, nem adták le az új leckét, nem írtak hiányzókat, hanem valamilyen egyéb foglakozással kötötték le a diákok figyelmét.

Jóslatokba senki sem kívánt bocsátkozni, egyelőre mindenki várja, hogy születik-e megegyezés, vagy hamarosan általános sztájkba lépnek majd a tanügyi dolgozók. A hétfői munkabeszüntetés következményeként fizetéslevonással, vagy a tanórák pótlásával kell majd számolniuk.

Néhány szülőt is megkérdeztünk, hogy mi a véleménye a tanügyisek tiltakozásairól. Abban mindannyian egyetértettek, hogy a gyerekek sínylik meg legjobban a kialakult helyzetet, pedig ők nem tehetnek semmiről. Egyesek a kormányt hibáztatják a kialakult helyzetért, a legtöbben pedig jogosnak tartják a tanügyi dolgozók tiltakozását.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: