2009-12-29 10:50:07• hírek • Szatmár.ro

Kérik a pénzüket

Szatmár megyében két tanügyi szakszervezet pereskedik bizonyos 2008-as évben elmaradt bérkülönbözeti kifizetések miatt.

A Szabad Oktatási Szakszervezetek Föderációjához (FSLI) tartozó tanügyi dolgozók visszaigényeltek és vissza is kaptak bizonyos 2007-ben elmaradt bérkülönbözeteket. A szakszervezet több eredményes bírósági eljárást kezdeményezett. Sikerült visszaszerezniük a nem címzetes tanároknak járó zónapótlékot, bizonyítást nyert az egyes fokozatú címzetes tanárok bérének kiszámolására alkalmazott helytelen módszer, és a 25 évnél nagyobb régiséggel rendelkező tanároknak járó plusz juttatás tekintetében - melyet egyébként a kollektív munkaszerződés is előír - is a szakszervezetnek adott igazat a bíróság. Mivel 2002-2004-es tanévben helytelenül számolták ki a béreket, a szakszervezethez tartozók számára bérkülönbözet kifizetését ítélte meg a bíróság. Az ingázó pedagógusoknak is peres úton sikerült megkapniuk az útiköltségként járó pénzösszeget.

A másik nagy tanügyi szakszervezethez, vagyis az Országos Oktatási Föderáció (FEN) szakszervezeti tömbhöz tartozó tanügyi dolgozók is megkapták a 2007-es évre járó bérkülönbözetet és továbbra is folytatni fogják a pereskedést a tavalyi évben elmaradt összegek kifizetéséért.

Ioan Dragan, a FEN Szatmár megyei elnöke szerint, a két szakszervezetnek közösen kellene harcolnia a tanügyi dolgozók érdekében, ahelyett hogy a másik szakszervezet különböző érvekkel megpróbálja „átcsalni" a FEN tagjait és negatív színben tünteti fel azt. A FEN tanügyi szakszervezetnek jelenleg öt és fél ezer tagja van a megyében.


A pedagógusok idén is többször szerveztek tiltakozó megmozdulásokat
A pedagógusok idén is többször szerveztek tiltakozó megmozdulásokat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: