2013-09-19 15:56:57• hírek • Szatmár.ro/refszatmar.eu

Keresztény könnyűzenei koncert a Refi udvarán

A Harangszó Rádió szervezésében három együttes lép fel a Református Gimnázium udvarán pénteken 17 órától.

Helyes_Beat, minőségi keresztyén könnyűzene

Ha Helyes_Beat, akkor friss, modern, minőségi gospel zene, evangéliumi keresztyén alapokon, magyarul!

Hét - teljesen különböző háttérből érkező és eltérő múlttal rendelkező - istenhívő, hivatásos zenész összeállt, hogy valami újat és frissítőt alkosson a magyar keresztyén könnyűzenei palettán. Egy dolog biztosan közös bennük: Nem magukban bíznak. Mindannyian Jézus Krisztust vallják személyes megváltójuknak, akit egyházi, gyülekezeti vagy felekezeti hovatartozástól függetlenül, egy szívvel és egy Lélekkel dicsőítenek zenéjükkel.

A Helyes_Beat zenekar célja, hogy Magyarországon is megteremtse a modern, magyar nyelvű mainstream gospel fogalmát. Zenéjükben a szokottnál nagyobb teret adva a hangszereknek a legújabb hangzásokat alkalmazzák, eközben pedig nagy hangsúlyt fektetnek a minőségre és a zenei igényességre.

A csapat tagjai: Ferencz Péter - ének, vokál, hegedű, Siklósi Viktória - ének, vokál, Mészáros Gyöngyvirág - ének, vokál, Tóth Marcell - billentyűk, Tóth Dávid - gitár, Horváth János - billentyűk, szintetizátorok, Siklósi Bence - dob.

A zenekar frontembere és producere Ferencz Péter (Peet), hegedűs, énekes, a - Jazz-Pop-Funk zenét játszó - nemzetközileg is elismert Peet Project zenekar alapítója és vezetője, 2009-ben a Jazzy Rádió országos dalversenyének győztese.

Céljuk Pont az Isten dicsőítése

Az Erdélyi Református Egyházkerületből, pontosabban Kolozsvárról érkezik hozzánk a Pont Együttes, de a tagjai között található szilágysági gyökerű egyén is.

Az együttes bizonyos formában már 2004 óta létezik. A kolozsvári Másvilág Klub-ról híres, Genézius társaság által szervezett Keresztyén Ifjúsági találkozókon szolgáltatta a zenei aláfestést. Az Ifjúsági találkozó komoly fesztivállá nőtte ki magát Függőleges Országos Ifjúsági Konferencia néven (fuggoleges.ro), Tulajdonképpen a Genezius társaság égisze alatt működik az együttes, elsődleges célja az évente megszervezésre kerülő Függőleges Országos Ifjúsági Konferencia zenei részének vezetése volt.

Tálentumokat kaptak az Úrtól

A Tálentum Együttest kell a legkevésbé bemutatni a szatmáriak számára. Számos gyülekezetben előfordultak, több megyénkbeli gyülekezetbe szolgáltak már. 2002 júniusában alakult. Gavrucza Nagy László, az együttes vezetője úgy véli: Krisztust hirdetni a legnagyszerűbb dolog, ezért arra buzdít minden tehetséges fiatalt, vegyen hangszert a kezébe és induljon útnak. Érdekes, hogy Tempfli Ádám matematika tanáruk buzdítására vettek először hangszert a kezükbe, neki köszönhető, hogy ez a csapat összeállt. Nevüket a bibliai példázat, Máté evangéliuma 25. részének 14-29-ig terjedő versei alapján választották, bizonyosak lévén afelől, hogy mindannyian tálentumokat kaptak az Úrtól, melyeket szeretnének Neki tetszően, minél hasznosabban felhasználni, gyarapítani, az Ő szolgálatába állítani. Péteken, a Harangszó Rádió születésnapján ők hangolnak az igehirdetésre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: