2016-02-04 16:09:32• hírek • Szatmár.ro

Kerestek, találtak és kihúztak a szatmári hegyimentők 2015-ben

Összesen 18 önkéntes hegyimentő tevékenykedett Szatmár megyében a tavalyi évben.

A Szatmár Megyei Tanács által létrehozott hegyimentő-közszolgálat és az általuk megbízott Multisalva Egyesület 18 tagja a 2015-ös évben 122 alkalommal járórözött a megye hegyes vidékein, Lunaforráson, Lajosvölgyön és a Bükkalján, illetve ezek környékén. Sportesemények megszervezésében és lebonyolításában is segédkeztek, ám ez volt a munkájuk könnyebbik része.

A 112-es segélyhívószámon érkezett bejelentések nyomán részt vettek egy hatfős kirándulócsoport megkeresésében a Mike csúcson, egy eltévedt személyt segítettek a jó útra a Bükkalján és egy súlyosan sérült, több csonttörést szenvedett személyt helyeztek biztonságba Lajosforrás környékén. Emellett - és ez a 2015-ös munkájuk talán legszörnyűbb része -, öt holttest felkutatásában és kiemelésében vettek részt a kányaházi víztározónál, illetve az apai tónál.

A hegyimentők 11 kiránduló-útvonalat azonosítottak, amelyeken turistajelzéseket helyeztek, illetve helyeznek el 2016-ban. Jelzésekkel látták el a Túr folyótól a lunaforrási sípályához vezetű kerékpáros útvonalat is.

Jó ha tudjuk, hogy a hegyimentőktől a 0725826668-as telefonszámon - SALVAMONT - telefonszámon kérhetünk segítséget a Nemzeti Hegyimentő Diszpécserszolgálaton keresztül, illetve hívhatjuk a 112-es segélyhívószámot és a 0734889136-os számot is.

Szatmári hegyimentők akcióban



Szatmári hegyimentők akcióban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: