2013-04-17 12:57:06• hírek • Szatmár.ro

Keresni és megtalálni

A természetben, az imában, a csendben és életükben keresik Istent az áprilisi programok során is.

Mindenben keresni és megtalálni Istent - az ignáci lelkiség központi gondolata, amely az úton levéssel, a szellemek megkülönböztetésével, és ezekből fakadóan az egyre mélyebb benső szabadsággal lesz valóvá. A Szatmári Római Katolikus Püspökség Világiak Irodája áprilisi programjai a szemlélődés módszereire vezetnek rá, melyekkel nagyobb nyitottsággal lehetünk a Lélek működése iránt, mélyíthetjük istenkapcsolatunkat.

A különböző alkalmak lehetőséget nyújtanak majd az elmélkedés, a szemlélődés, a szóbeli ima, az életünkre tekintés tökéletesítésére. A szemlélődés folyamatos gyakorlása segít közelebb kerülni az igazsághoz, a gyakorlatok útitársként segítik az imádkozó embert - mondja Kujbus Márta, a Világiak Irodája referense, aki Irene Luster-Haggeney nővérrel vezeti: a Kálmándon április 21-én, 10 órától megvalósuló szemlélődést a természetben; a Kaplonyban 22-én 13 órától kezdődő szemlélődő imát és meditatív táncot; a Szatmárnémetiben 23-án délután öt órától "Mária, mint útitárs" címmel a Scheffler János Lelkipásztori Központban megrendezésre kerülő lelkidélutánt.

A programok ugyanakkor felkészítenek a május 3-a és 4-e között, Nagyszokondon létrejövő szentignáci programra, melyet a hétköznapok lelkigyakorlata kísérőinek Maria Boxberg németországi lelki vezető tart. A rendezvényekre jelentkezni, valamint további információt kérni a Világiak Irodája a 0261-715011-es telefonvonalán lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: