2014-06-19 16:47:30• hírek • Kocsis Zoltán

Kereskényi: merevek a PSD álláspontjai alpolgármester ügyben

Lassan lejár az a haladék, amit az RMDSZ szatmárnémeti szervezete a megyeközpont jelenlegi vezetőinek tűzött ki alpolgármester-ügyben. Április elején Kereskényi Gábor azt mondta: az RMDSZ nem cserejátékos és nem száll be a meccs 85. percében. A helyzet pedig azóta sem változott!

„Folytak tárgyalások az ügyben. Nekünk megvannak az elképzeléseink, ám odaát nagyon merevek az álláspontok. Ők foggal-körömmel ragaszkodnak a jelenlegi felálláshoz", mondta a parlamenti képviselő.

Kereskényi személyes véleményét ismertetve azt is elmondta, „nem biztos, hogy az RMDSZ-nek érdemes lenne jelen pillanatban kompromittálnia magát azzal, hogy beszáll a város vezetésébe." Megerősítette korábbi kijelentését, mely szerint csakis akkor hajlandó alpolgármestert delegálni az RMDSZ, ha az tényleges kompetenciákat kap. „Csak dísznek nem kell az alpolgármesteri tisztség", jelentette ki. Márpedig az alpolgármesterek feladatköreiről Romániában mindig a polgármester dönt.

A kérdésre, adott esetben ki lenne a szövetség jelöltje, a városi szervezet elnöke csak annyit mondott, „egyelőre nincs tisztség, így nincs kiszemelt sem."

A képviselő egy másik adminisztratív problémára is felhívta a figyelmet: az RMDSZ szeretné elérni, hogy a törvény adta lehetőségnek megfelelően a magyarság számarányával egyenlő számú közalkalmazott dolgozzon a közigazgatásban. „Jelenlen azonban ott tartunk, hogy Szatmár megyében a betöltetlen tisztségeket sem foglalhatják el magyar szakemberek, nemhogy a dekoncentrált intézmények vezetői posztjaiból kapjunk meg néhányat. Éppen ezért arra kértük a két párt központi vezetését, járjon el az ügyben", magyarázta Kereskényi Gábor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: