2014-02-19 17:41:51• hírek • Kocsis Zoltán

Kereskényi: meg kell oldani a bikszádi vonat ügyét

Interpellációban fordult Ramona Manescu közlekedésügyi miniszterhez Kereskényi Gábor Szatmár megyei parlamenti képviselő, aki a Szatmárnémeti - Bikszád közvetlen vasúti járat kiesése okozta probléma megoldását sürgeti.

„Arra voltam kíváncsi, miként lehet, hogy egy vállalat, legyen az magáncég, minden különleges ok nélkül egyik napról a másikra megszüntet egy vasúti járatot, gyakorlatilag az úton hagyva több száz embert, munkásokat és diákokat egyaránt", jelentette ki Kereskényi szerdai sajtótájékoztatóján. „Meglepett az a passzivitás és közömbösség, amivel az ügyet a minisztérium és a CFR kezelte eddig", tette hozzá a képviselő.

A politikus sürgette a helyzet mielőbbi megoldását. „Ha licitet kell kiírni, akkor írják ki minél hamarabb, ezt kértem a miniszter asszonytól. Minden nap késés számít azoknak az embereknek, akik elveszítették összeköttetésüket a megyeközponttal", mondta Kereskényi.

Amint arról korábban beszámoltunk, az 1906 óta működő Szatmárnémeti - Bikszád vasúti járatot 2013 december 14-én szüntette különösebb ok nélkül meg az azt 2009 óta működtető Via Terra cég. Ez leginkább a Meggyesgombás, Gombáserdő és Bikszád lakóit érinti negatívan, hisz több százan jártak be Szatmárnémetibe dolgozni, illetve iskolába. Január közepén felröppent a hír, hogy újraindul a járat, ám ez üres pletykának bizonyult.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: