2013-10-17 16:40:29• hírek • Szatmár.ro

Kereskényi: már nem időszerű a belső körgyűrű ötlete

Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti szervezete elnökének közleménye a tisztviselő-teepet is érintő új városrendezési terv kapcsán.

Az elmúlt napokban komoly vitát szült Szatmárnémetiben a Tisztviselő telep új városrendezési terve kapcsán kialakult helyzet. Érveket és ellenérveket olvastunk a sajtóban a környék átalakításáról szóló terv életképességéről, megvalósíthatóságáról.

Úgy érezzük ezek a viták nem adnak biztosítékot egy fontos kérdésre, mégpedig arra, hogy Szatmárnémeti eme rendkívül fontos városrésze a közel és távoli jövőben is megőrizheti-e jelenlegi képét. Sem a városvezetés, sem pedig az urbanisztikai szakemberek nem nyilatkoztak erről egyértelműen. A már 1975 óta létező, a Tisztviselő telepet érintő belső körgyűrű kiépítéséről szóló ötlet ma már nem időszerű. Kifejezetten erőltetett és rendkívüli hiba lenne ennek 2013-ban létjogosultságot adni.

Véleményünk szerint megengedhetetlen az, hogy a részletek letisztázása és az érintettek, azaz az ottlakók véleményének tiszteletben tartása nélkül hozzon döntést a városvezetés egy ilyen fontos kérdésben. Ezek fényében a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Szatmárnémeti szervezete határozottan elutasítja, és sem a városi tanácsban, sem pedig más fórumokon nem támogatja azt, hogy a szatmárnémeti Tisztviselő telepen, a város legrégebbi, ma is létező negyedén keresztül haladjon egy fő közlekedési útvonal. Ezáltal természetesen nem támogatjuk azt sem, hogy esetlegesen nehéz teherforgalom haladjon keresztül ezen a városrészen.

Felszólítjuk a városi döntéshozókat, hogy ezek fényében lépjenek az ügyben, és vegyék figyelembe a városrész megmentéséért indított civil összefogás aláíróinak véleményét! P { margin-bottom: 0.08in; }

Tisztelettel
Kereskényi Gábor
Az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: