2017-05-14 15:18:39• hírek • Kocsis Zoltán

Kereskényi: legfontosabb célkitűzéseink egyike a decentralizáció

„Egyetlen bürokratát sem kergettek még el a választók, ha rosszul tette dolgát. A felelősség mindenképpen a mienk választóink előtt. Legyen hát a döntés is az”, jelentette ki az RMDSZ Zilahon megtartott kongresszusán szombaton Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.

Kereskényi felszólalásában sürgette, hogy az RMDSZ legfontosabb célkitűzései között továbbra is harcoljon a decentralizációs folyamat bővítéséért.

„Mi azt akarjuk, hogy dönthessünk a helyi fejlesztésekben, legyen szó infrastruktúráról, oktatásról, egészségügyről. És azért akarjuk ezt, mert mi, közösségeink vezetői jobban tudjuk, mire van szüksége a városnak vagy a falunak, mint azok, akik csak számsorokat látnak egy Excel-táblán. A valóság ugyanis az, hogy Bukarestből a legjobb esetben is számokat látnak, adatokat. A kátyúkat mi látjuk az utcán, a beteg gyerek panaszát mi halljuk a kórházban, a rezsiköltségek miatt zsörtölődő nyugdíjas bácsinak mi nyújtunk segítséget. Ami Bukarestben a leaszfaltozott utak hossza – az nekünk konkrét, aszfaltozásra váró utcákat jelent. Ami onnan nézve kórházi ágyszám – az nekünk az aggódó szülők és rokonok tekintete”, érzékeltette a problémát Kereskényi.

„Az erős önkormányzat fejlődő települést, az pedig erős magyar közösséget jelent”, zárta felszólalását Szatmárnémeti polgármestere.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: