2015-12-16 15:36:13• hírek • Szatmar.ro

Kereskényi is válaszokat vár a menekülttábor ügyében

Hivatalos kérdést intézett Kereskényi Gábor a belügyminiszterhez a tasnádi menekültállomás létrehozásáról.

„Több száz menekült befogadására alkalmas ideiglenes állomás létrehozását tervezik a hatóságok a Szatmár megyei Tasnád városában, mint ez kiderült a belügyminiszter vasárnapi közlését követően, viszont erről nem kérdezték meg a helyieket. Ezért hivatalos kérdést fogalmaztam ez ügyben a szaktárca vezetőjének, amelyben arról érdeklődöm, hogy szándékukban állt-e a hatóságoknak kikérni a helyi lakosság véleményét az állomás létrehozásáról" - tájékoztatott Kereskényi Gábor, az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője azt követően, hogy december 16-án iktatta a Képviselőházban a hivatalos dokumentumot.

A Szatmár megyei törvényhozó hivatalos kérdésében továbbá arról érdeklődött, hogy mikortól tervezték megnyitni a menekültek előtt a befogadó állomást, illetve hány menekülttel számoltak. Ugyanakkor Kereskényi felhívta a szakminiszter figyelmét arra is, hogy a Szatmár megyei Tasnád nem a legmegfelelőbb helyszín egy ilyen jellegű befogadó állomás létrehozására, hiszen gyógyfürdő működik a területén, a tervezett állomás pedig akadályozná az idegenforgalom és így az egész város fejlődését.

Mint az ismert, a belügyminiszter vasárnapi közlése szerint több száz menekült befogadására alkalmas ideiglenes állomás létrehozását tervezik a hatóságok a Szatmár megyei Tasnád városában. A szaktárca vezetője az Országos Bevándorlásügyi Felügyelőség kérésére hivatkozva döntött Tasnád mellett más helyszíneken is a befogadó állomások létrehozásáról. Egyelőre nem ismert sem a helyszín kiválasztásának indoklása, sem pedig a kivitelezés költségvonzata, ez pedig mindenképpen aggályokat vet fel. Ezzel kapcsolatban az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezete széleskörű konzultációt kezdeményez Tasnádon és a vonzáskörzetéhez tartozó településeken.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: