2013-06-27 19:38:02• hírek • Szatmár.ro

Kereskényi az egészségügyi miniszterhez fordult

A megyei kórházban alkalmazott "papucsdíj" ellen interpellált az egészségügyi miniszterhez Kereskényi Gábor.

A Szatmár megyei RMDSZ-es parlamenti képviselő interpellációjában a nemrég bevezetett "papucsdíjjal" kapcsolatban fordult Eugen Nicolaescu egészségügyi miniszterhez, melyben az elöljárónak szegezi a kérdést: mit fog tenni a Szatmár Megyei Kórházban alkalmazott illegális módszer ellen? Kereskényi továbbá felszólítja a Szatmár Megyei Tanács illetve a Szatmár Megyei Kórház vezetőit, hogy mielőbb szüntessék meg a papucsdíj szedését.

Június 5-től, ugyanis a Szatmár Megyei Tanács rendelkezése nyomán senki nem mehet be a Szatmár Megyei Kórház épületébe anélkül, hogy cipőjére nejlon védőpapucsot húzzon fel! Ennek ára 2 lej, amit 50 banis érmék bedobásával lehet megkapni egy külön erre kialakított automatából. A védőpapucs pedig egyszer használatos, tehát egy újabb látogatásnál mindenki újat kell vásároljon.

Kereskényi Gábor interpellációjában azt írja: csúfot űznek az egyszerű állampolgárral a Megyei Tanács vezetői azzal, hogy 2 lejért adják a védőpapucsot. Egy 50 darabot tartalmazó csomag ára ugyanis 30 lej, így 100 százalékos haszonnal adják el ezeket a beteg rokonaikat meglátogató személyeknek.

A parlamenti képviselő szerint azért is különös a beteglátogatók ilyesfajta megadóztatása, mert december hónapban az Egészségügyi Minisztérium maga hozta a határozatot, mely szerint tilos a beteglátogatók fizetésre kényszerítése.

Az egyszer használatos védőfelszerelések megvásároltatása ellen pedig Raed Arafat államtitkár is tiltakozott, kijelentve: "Tilos a védőpapucsok vagy az egyszer használatos köpenyek megvásároltatása azokkal, akik belépnek egy kórházba. Ezek a módszerek hatástalanok a fertőzőbetegségek terjedésének megállításában. Ezek használatának kötelezését csak és kizárólag az intenzív osztályok látogatói esetében tartom ésszerűnek, minden egyéb esetben hiábavaló. Azt tanácsolom az állampolgároknak, ne hagyják magukat ilyen módszerekkel becsapni."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: