2012-01-10 15:36:56• hírek • Kocsis Zoltán

Kereskényi: az MPP és az EMNP álljon elő egy programmal

Az építkezés és az idei választásokra való felkészülés jegyében telt el a 2011-es esztendő a Szatmárnémeti RMDSZ háza táján, mondta Kereskényi Gábor, a szervezet elnöke. Az alpolgármester bízik benne, hogy sikerül a magyarság érdekeit szolgáló megoldásokat találni az idei választásokon.

„Az előző év politikai szempontból nehéz volt - mondta a szatmár.ro-nak Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke. De úgy gondolom, sikerült folytatnunk azt a társadalomépítő tevékenységet, amiért az RMDSZ annak idején megalakult". Az alpolgármester kiemelte a magyarság számára fontos történelmi eseményekre való megemlékezéseket és a különböző rendezvényeket (Családi Hétvége, Partiumi Magyar Napok, Szilveszteri bál), ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy nagy népszerűségnek örvendenek a szövetség biztosította ingyenes jogi tanácsadás és a fogadóórák.

Az őszi népszámlálással kapcsolatban a pártelnök nem mulasztotta el bírálni a különböző állami intézményeket. „Teljesen elfuserált volt a szervezés, az országos intézményeket sok tekintetben felkészületlenül érte a népszámlálás és ezek a hiányosságok sajnos menet közben a felszínre kerültek", mondta. Elégedettséggel konstatálta ugyanakkor, hogy Szatmárnémetiben sikerült a magyarság számarányának megfelelő számú magyar számlálóbiztost toboroznia a városi szervezetnek.

A 2012-es esztendő legfontosabb mozzanata, politikai szempontból, egyértelműen az őszi helyhatósági és parlamenti választások. Az RMDSZ pedig szeretné sikerrel megvívni ezt a harcot. Hogy a siker pontosan mit jelent? „A cél, hogy megerősítsük pozícióinkat mind az önkormányzatban, mind a törvényhozásban. Ez pedig nem lesz egyszerű, ugyanis rengeteg kísérlet mutatkozik a magyarság megosztására", mondta Kereskényi.

A kampánnyal kapcsolatban az elnök leszögezte: „semmilyen olyan megoldást nem zárunk ki, ami a magyarság érdekeit szolgálná". Bírálta ugyanakkor az EMNP-t és az MPP-t, mondván, ideje lenne kidolgozniuk saját programjukat. „Eddig csak az  RMDSZ állt elő konkrét programokkal. Márpedig szerintem nem személyeket kell ütköztetni, hanem programokat. Egy pártot nem lehet csak jelszavak köré építeni. Konkrét programra van szükség helyi szinten is, mely megoldási javaslatokat tár a közösség elé többek között az oktatáspolitika, az egészségügy, gazdaságélénkítés, a helyi közszolgáltatások, stb terén".

Kereskényi reményének adott hangot ugyanakkor, hogy az említett rivális pártok nem teszik kockára a szatmári magyarság eddig megszerzett eredményeit: a polgármesteri és a megyei tanácselnöki tisztséget. „Bízom a józan ítélőképességükben, én mindenesetre a párbeszéd híve vagyok".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: