2014-11-17 17:14:12• hírek • Szatmár.ro

Kereskényi: a szavazók egyik pártnak vagy polgármesternek sincsenek a hátizsákjában

Kereskényi Gábor, az RMDSZ parlamenti képviselője és a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke a vasárnapi választás kapcsán írt a Facebook-oldalán:

"A Szatmár megyei és szatmárnémeti választók (románok és magyarok egyaránt) megmutatták, hogy egyik pártnak és egyik polgármesternek sincsenek a hátizsákjában.

A vasárnapi elnökválasztáson egyrészt azokra az értékekre szavaztak a szatmáriak, melyeket Klaus Iohannis-szal azonosítottak, és melyeket helyi és megyei szinten az RMDSZ is képvisel, ugyanakkor egy komoly ellenszavazat is volt a szociáldemokratákra, a régi (és új) USL-re, s az általuk képviselt város- és megyevezetés két és féléves "eredményeire".

November 16-án a romániai társadalom többsége egy olyan jelöltet támogatott, aki MÁS. Bízom benne, hogy tényleg más lesz, mint az eddigiek. És abban is, hogy nem kerülnek elő a "naftalinból" azok az országos és helyi régi demokrata-liberálisok, akik elég sokat ártottak nemcsak a szatmári magyarságnak, hanem az egész romániai társadalomnak is."

Kereskényi Gábor a Szatmár.ro megkeresésére elmondta: "Számunkra egy lényeges feladat lesz a következő időszakban, hogy még szorosabbra fűzzük a kapcsolatot a választóinkkal, elsősorban annak érdekében, hogy még jobban megértsük az elvárásaikat a Szövetséggel kapcsolatban. A politikai életben az fog egy komoly kihívást jelenteni, hogy reális képet fessünk a lehetőségeinkről, akár önkormányzati, kormányzati vagy parlamenti szinten, ennek érdekében pedig javítani kell az RMDSZ kommunikációján."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: