2015-04-21 16:16:28• hírek • Szatmár.ro

Kereskényi: a szatmáriak igénylik a magyar fellépőt

A politikus szerint a városnapok költségvetésének legalább 20-30%-át kellene magyar előadóra költeni.

Ahogy a szatmári lakosság körében, úgy a szatmári RMDSZ-es politikusok körében is kiverte a biztosítékot, hogy a polgármesteri hivatal ugyan nyilvánosságra hozta a Szatmárnémeti Városnapok programját, de abban nem szerepel a magyar meghívott neve, illetve a szervezőknek még fogalmuk sincs arról, hogy ki lesz a meghívott.

"2012 óta minden évben felhívjuk a szervezők figyelmét, hogy azt akarjuk, hogy a háromnapos rendezvényen legyen, sőt, több magyar fellépő legyen. Ígéretek általában vannak, de a megvalósítás ezen a területen is kevés" - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke.

"Rendszeresen a rendezvény előtt szembesülünk a helyzettel. Az, hogy még nem szerződtették le a magyar fellépőt, egyszerűen megmagyarázhatatlan. Jómagam is több nagyszabású rendezvény szervezésében voltam benne és tudom: egy hónappal a fellépés előtt már alig lehet találni szabad, minőségi és népszerű zenekart" - folytatja Kereskényi.

A parlamenti képviselő szerint a polgármesteri hivatal mindig felteszi a kérdést, hogy miért kell magyar fellépő a városnapra, ha egyszer a magyarságnak ott van a Partiumi Magyar Napok, aminek a szervezését a helyi tanács is támogatja. "Ez az érvelés elfogadhatatlan! A PMN egy a sok rendezvényből, amit közpénzek felhasználásával is szerveznek, ráadásul a költségvetésnek csak a töredékét teszi ki a közintézménytől kapott összeg."

Kereskényi szerint a szatmáriak jogosan igénylik a magyar fellépőket, a rendezvény költségvetéséből pedig legalább 20-30 százalékot magyarajkú fellépők meghívására kellene fordítani.

"Folyamatosan felhívjuk a figyelmet a magyar nyelvű műsorvezetés hiányára is, de mindig csak ígéreteket kapunk. Nem látjuk, hogy a mostani városvezetés komolyabb ígéreteket be tudna tartani, ha ilyen egyszerű dolgokban sem következetes. Egyeztettem a városi tanács RMDSZ-es frakcióvezetőjével, Magyar Lóránddal, hogy a követező tanácsülésen tegye szóvá a szatmáriak véleményét a kérdésben" - zárta mondanivalóját Kereskényi Gábor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: