2012-12-06 17:07:05• hírek • Kocsis Zoltán

Kereskényi: a polgármester viselkedése sértő a szatmáriakra nézve!

A Szatmárnémeti Helyi Rendőrség tájékoztatása szerint a transzparenst kifüggesztőket - a választási kampányt szabályozó törvények megsértéséért - 4.000 lejre büntették.

„Dorel Coica viselkedése sértő a szatmáriakra nézve, Szatmárnémeti pedig elindult azon az úton, amelytől Ilyés Gyula óvta: a balkanizálódás felé". Mindezt Kereskényi Gábor, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke nyilatkozta a Szatmár.ro megkeresésére, reagálva a polgármester csütörtök reggeli sajtótájékoztatójára, melyben nyíltan felszólította a város lakóit: nem szavazzanak az ARD választási szövetségre a vasárnap sorra kerülő parlamenti választáson.

„Sem Ilyés Gyula, sem Csehi Árpád megyei tanácselnök, sem pedig én alpolgármesteri minőségemben nem tettem soha hasonló kijelentéseket, soha nem nyilatkoztunk politikai kérdésekben, soha nem tartottunk hasonló tematikájú sajtótájékoztatót", jelentette ki Kereskényi. Az RMDSZ képviselőjelöltje leszögezte: mint a PSD szatmári elnöke a polgármester azt nyilatkozik a PSD székházban megtartott sajtótájékoztatón, amit akar. Polgármesterként viszont a polgármesteri hivatalban ez megengedhetetlen. „Felhívásával gyakorlatilag visszaélt tisztségével. Viselkedése pedig sértő a szatmáriakra nézve, nekik ugyanis senki sem kell megmondja, hogy kire szavazzanak!", folytatta a korábbi alpolgármester.

Kereskényi szerint a polgármester az egész kampány során „az USL szekerét tolta és ezt még leplezni sem próbálta. Amikor a PP-DD plakátjait levétette, az is kétszínű és átlátszó trükk volt arra, hogy csak az USL-és plakátok maradjanak kint", mondta.

A polgármester azt követően ragadtatta magát a felszólításra, hogy senki se szavazzon az ARD-re, miután a választási szövetség szerda este újabb transzparenst próbált kifüggeszteni a Burgya-sarki útkereszteződésbe. „1989 decemberében a szabadságért haltak meg sokan! Ne szavazz a kommunistákra, akik el akarják ezt venni tőlünk! A hősök soha nem halnak meg!" állt az ominózus transzparensen.

A polgármester annak ellenére eltávolíttatta, hogy rajta volt az ARD logója. Az ARD egy korábbi transzparensét azért vétetett le, mert azon nem szerepelt a logó...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: