2015-03-20 17:28:08• hírek • Szatmar.ro

RMDSZ: korai még polgármester-jelölésről beszélni

Korai még a 2016 tavaszán esedékes helyhatósági választás kapcsán polgármesterjelölt-állításról beszélni, jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Pataki Csaba és Kereskényi Gábor. Az RMDSZ megyei, illetve szatmárnémeti szervezeteinek elnökei azt következően szólaltak meg a témában, hogy Maskulik Csaba városi tanácsos jelezte: vállalná a jelölést.

„Jelenleg 2015 márciusát írjuk, míg a választások nagy valószínűség szerint 2016 májusában, júniusában lesznek. Egy évvel a választások előtt pedig, úgy gondolom, korai még polgármester-jelöltről beszélni", jelentette ki Pataki Csaba szenátor. A megyei szervezet elnöke kiemelte, az RMDSZ az egyetlen politikai alakulat, mely tart előválasztást, immár 25 éve. A jelöltállítási eljárás a városi szervezet, illetve a küldöttek tanácsának feladata. „Úgy gondolom, a tanácsos úr bejelentése elhamarkodott lépés. A szekeret kötötte a lovak elé! A tény viszont, hogy a közvéleményt máris foglalkoztatja a téma, azt mutatja, hogy a város légkörében változtatási igény él a jelenlegi polgármesterrel szemben", fejtette ki Pataki.

Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a szövetség városi elnöke hozzátette: „A szövetségen belül természetesen beszédtéma a megfelelő jelölt személye. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy legalább öt-hat olyan önkormányzati vezetői tapasztalattal bíró taggal rendelkezünk, akinek megvannak a szükséges kvalitásai ahhoz, hogy megfelelően betöltse a polgármesteri tisztséget."

Kereskényi kiemelte, kíváncsiak a szatmáriak véleményére, prioritásaira, melyet városi konzultációval és közvélemény-kutatással is lemérnek, s melyeket figyelembe fognak venni, amikor a jelöltről döntenek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: