2016-05-13 12:06:36• hírek • Választási hirdetés

Kereskényi: Újraélesztjük Szatmárnémeti testvérvárosi kapcsolatait

„Június 5-től újjáépítjük testvérvárosi kapcsolatainkat"- erről egyeztetett péntek délelőtt Kereskényi Gábor RMDSZ-es polgármesterjelölt, valamint Babják Zoltán, Beregszász polgármestere.

Babják elmondta, érdeklődve figyelik a szatmárnémeti választási kampányt, ugyanakkor nagyon fontosnak tartják, hogy a városnak újra olyan vezetője legyen, aki törődik a határon átívelő kapcsolatok ápolásával. 2008-ban Ilyés Gyula, Szatmárnémeti és Gajdos István, Beregszász egykori városvezetői írták alá a két település közötti testvérvárosi szerződést. Sajnálatos módon az elmúlt négy esztendőnben nem figyeltek eléggé ezekre, az addig élő kapcsolatok felszínessé váltak.

„Sok minden köt össze minket Kárpátalja térségével - elég ha csak II. Rákóczi Ferenc személyére gondolunk - annak ellenére, hogy földrajzilag országhatárok választanak el. Erre a szoros kötelékre a jövőben is építeni szeretnénk és fogunk" - fogalmazott Kereskényi a találkozót követően.

Mint ismeretes, Szatmárnémeti sokat profitált az egykoron jól működő testvérvárosi kapcsolatokból, elég ha csak a Kossuth- kertben található közfürdő felújítására gondolunk, ami egy román-ukrán határon átívelő projekt eredménye, ugyanakkor hasonló, határon átnyúló pályázatokból szépült meg az iparos otthon, vagy készültek el a bicikliutak a töltésen.

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: