2012-12-11 14:58:31• hírek • Szatmár.ro

Kereskényi: Nem sikerült a közösségünk elleni merénylet

Interjú Kereskényi Gáborral, Szatmár Megye frissen megválasztott parlamenti képviselőjével.

- Milyen volt a választási kampány?

- A román pártok minden eddiginél agresszívebb és költségesebb kampányt folytattak, és nemcsak az általuk befutónak vélt körzetekben, hanem a magyarlakta vidékeken is. Paradox módon azok, akik a magyar nyelvet száműzni akarják a közintézményekből, magyar nyelvű szórólapokkal és plakátokkal próbálták megszólítani a magyar választókat. Ilyen körülmények között felértékelődött az RMDSZ emberközpontú kampánya, melynek során igyekeztünk minél több embert személyesen megszólítani. A visszajelzések pozitívak voltak, a magyarság értékelte eddigi munkánkat és jövőbeli elképzeléseinket.

- Hogyan értékeli a választások eredményeit?

- Az RMDSZ mind a hét körzetben hiteles jelöltekkel vágott neki a megmérettetésnek, akik már bizonyítottak szakmai szinten és a közéletben is, s akik nagyon keményen dolgoztak a kampányban. A Szatmár megyei magyarság pedig ismét bebizonyította, hogy határozott nemet mond a megosztásra, nem hallgat az olcsó, megtévesztő szólamokra. Bebizonyosodott, hogy egy kampányt nem lehet csupán lejáratásra, mocskolódásra építeni, mint ahogyan azt a másik magyar párt tette, hanem pozitív üzeneteket és megvalósítható programot kell a választóknak közvetíteni. Nem sikerült tehát a szatmári magyarság elleni merénylet, mely azt célozta, hogy képviselet nélkül, védtelenül maradjunk. Világossá vált, hogy egyedül az RMDSZ képviseli a magyarság érdekeit Szatmár megyében, az úgynevezett alternatíva a román érdekeket szolgálja, nem véletlenül élvezték az egész kampányban az USL mindennemű támogatását.

- Mik lesznek a következő lépések?

- A Szatmár megyei magyarságot két képviselő és egy szenátor képviseli a következő 4 évben a törvényhozásban, akikre számíthat a közösség. Előreláthatólag december 21 előtt nem alakul meg az új Parlament, még a mandátumvisszaosztások fázisában vagyunk. A jövőre nézve fontosnak tartom, hogy az országban végre stabilitás legyen a politikai életben, mert ez pozitívan hat majd a gazdaságra is. A Szövetség célja hozzájárulni ehhez a stabilitáshoz, mert így eredményesebben tudjuk képviselni a helyi közösségeket. Országos szinten az USL túlnyerte magát, s az csak a jövő titka, mit kezd majd hatalmával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: