2011-09-30 11:43:59• hírek • Kocsis Zoltán

Kereskényi: „Ideje lenne, hogy a PDL-és képviselők is csináljanak valamit”

Nem csak a zászló-ügy, de az Szatmárnémeti Közgazdasági Iskola kapcsán is heves vita alakult ki a Városi Tanács legutóbbi gyűlésén. Az egyik PDL-és képviselő burkoltan azzal vádolta a város vezetését, hogy az kivételezett a Kölcsey Ferenc Gimnáziummal, míg Kereskényi Gábor szerint a nagyobbik kormánypárt Szatmár megyei képviselői nem sok mindent csinálnak Bukarestben.

Ioan Claudiu Ardelean tanácsos az irányú nem tetszésének adott hangot, hogy a Közgazdasági Iskolában, amely intézmény igazgatótanácsának ő is tagja, összesen negyvennégy osztály osztozik huszonkét osztálytermen. Ráadásul, elmondása szerint, a kantinként funkcionáló épület sem felel meg erre a feladatra. „Szeretném megkérni a város vezetését, hogy ezen iskola problémáit is vegye figyelembe, mint ahogy másokét megtette", mondta Ardelean.

Felvetésére előbb onnan kapott ellenvetést, ahonnan kevésbé számított: Viorel Solschi szociáldemokrata tanácsos az iskola vezetőségét kritizálta, mondván, miért vesz fel több diákot, ha nincs elég hely a számukra.

Ezt követően Kereskényi Gábor alpolgármester vette át a szót, leszögezvén egyrészt, hogy a nevezett tanintézmény kantinjában egy olyan privát társaság folytat kereskedelmi tevékenységet, amelynek nincs is erre engedélye, utalva arra, hogy az iskola vezetőinek érdekeltségi körébe tartozik.

„Képviselő kollégám, a frakciója vagy az iskola vezetősége dolgozzon ki egy konkrét tervezetet a probléma megoldására és arról már érdemben is tudnánk tárgyalni. Emlékeztetném ugyanakkor, hogy a nevezett iskolát olyan pénzekből újítottuk fel a közelmúltban, amelyekre az RMDSZ parlamenti képviselői tettek szert Bukarestben. Nem gondolja, hogy ideje lenne már, hogy a PDL-és képviselők is csináljanak valamit a parlamentben?", tette fel a kérdést az alpolgármester maró gúnnyal.

Melyre síri csend volt a válasz az asztal másik oldalán...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: