2014-04-01 14:12:59• hírek • Szatmár.ro

Kereskényi Gábor az egészségügyminiszterhez interpellált

A Szatmár megyei RMDSZ-es parlamenti képviselő dicséretesnek nevezte, hogy csökkenteni akarják a kórházból való lopások számát, de elfogadhatatlannak és megalázónak tartja a módszert, amit a Szatmár Megyei Kórházban alkalmaztak: március 25-én ugyanis átkutatták a szolgálatból hazafelé tartó orvosok-ápolók autóit és csomagjait.

Kereskényi Gábor parlamenti képviselő a képviselőház plénuma előtt interpellált az egészségügyminiszterhez, előbb bemutatva a Szatmár Megyei Kórházban történt esetet, majd kikérve a minisztérium véleményét: jó döntésnek tartják-e az alkalmazott módszert, illetve egyetértenek-e az ilyen módszerek alkalmazásával?

Március 25-én ugyanis a Szatmár Megyei Kórház vezetőségének utasítására a szolgálatból távozó egészségügyi személyzet autóit és csomagjait is átvizsgálták a kapuban, a kórházból történő lopások csökkentésének, illetve megszüntetésének céljából. Az elmúlt időszakban ugyanis egészségügyi felszereléseknek és matracoknak veszett nyoma... Az orvosok és az egészségügyi személyzet tiltakozására akkor gyorsan véget vetettek a motozásoknak, az intézmény vezetősége visszavonta az erre vonatkozó utasítást.

- Támogatom a Szatmár Megyei Kórház vezetőségét abban, hogy csökkentsék a lopások számát, de az általuk alkalmazott módszer olyan volt, amely sérti a méltóságát azoknak a személyeknek, akik nap mint nap segédkeznek a szatmáriak gyógyításában, sok esetben az életük megmentésében. Túlzottnak tartom a kórház vezetésének reakcióját, mert nehezen elképzelhető, hogy az orvosok autójuk csomagtartójában lopnának ki matracokat... Lehet érdemes lett volna ellenőrizni a kórház szinte minden szegletében "szolgálatot teljesítő" őrző-védő magáncég alkalmazottait - mondta interpellációjában Kereskényi Gábor.

Kereskényi felhívta a minisztérium figyelmét arra is, hogy feszült a helyzet a Szatmár Megyei Kórházon belül a vezetőség és az orvosok között, ugyanis utóbbiak nincsenek bevonva a döntéshozatalba olyan témákban, amelyek az ő mindennapi munkájukat érinti - például a különböző osztályok átszervezése.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: