2020-07-30 15:51:03• hírek • Bede Emőke

Kereskényi: Az osztrák kivitelező tartani fogja magát a határidőkhöz

Rendes havi ülésére gyűlt össze csütörtök délután Szatmárnémeti Városi Tanácsa. Az előre közölt napirendi pontok megtárgyalása után Kereskényi Gábor polgármester kért szót, hogy röviden tájékoztassa a tanácstagokat a Strand utcai híd munkálatainak megkezdéséről, illetve az osztrák kivitelezővel kapcsolatos elsődleges benyomásairól.

„E hét folyamán egy történelmi pillanat tanúi lehettünk, hiszen a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb beruházása vette kezdetét Szatmárnémetiben, az osztrák Strabag, a Szamoson átívelő híd kivitelezője ugyanis a folyó bal partján megkezdte a Szamos-híd 48 darab fúrt cölöpalapjának kivitelezését. Ezekre a 25 méteres mélységig lenyúló cölöpökre helyezik majd a híd egyik 77 méteres tartóoszlopát, amelyre aztán a szerkezetet tartó sodronyokat fogják rögzíteni. Szeretném megköszönni önöknek, hogy ebben a mandátumban sikerült közösen konkrét lépéseket tennünk a híd megvalósítása érdekében” – mondta el a városvezető, utalva itt a megvalósíthatósági tanulmány frissítésére, az aktualizált műszaki és gazdasági mutatók elfogadására, a kisajátításokra, a közbeszerzési eljárás lebonyolítására, és természetesen arra, hogy a Városi Tanács rábólintott azon hitelfelvételre, mely által a beruházás megvalósításához szükséges önrészt is sikerült fedezni.


A város elöljárója ezt követően elmondta, személyesen is felkereste már a kivitelező számára átadott munkaterületet. Véleménye szerint az osztrák Strabag egy komoly és megbízható építőipari vállalat, mely tartani fogja magát a kijelölt határidőkhöz még akkor is, ha napjainkat jelenleg a pandémia árnyékolja be. „Nem kell már sokat várnunk, hogy ezt a nagy hasznossággal bíró beruházást végre saját szemeinkkel is láthassuk” – fogalmazott Kereskényi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: