2020-03-30 18:00:11• hírek • Bajnai Botond

Kereskényi: Az idei Városnapok költségvetését a járvány megfékezésére kellene fordítanunk!

Archív felvétel
Archív felvétel

Egyre inkább úgy tűnik, le kell mondanunk az idei Városnapokról, kicsi az esély rá, hogy május utolsó hétvégéjén megtartsák a több, mint két évtizedes hagyománnyal rendelkező, három napos rendezvénysorozatot.

Így vélekedik Kereskényi Gábor polgármester is, aki azt tervezi, hogy a soron következő városi tanácsülésen a tanács elé terjeszti abbéli gondolatát, hogy az idei Városnapokra szánt összeget inkább a COVID-19 koronavírus-járvány megfékezéséhez szükséges felszerelések és anyagok vásárlására kellene költeni.

Megkeresésünkre a polgármester így fogalmazott: „Egyre inkább biztosabbá válik szervezési szempontból is, hogy idén nem tudjuk megtartani a május utolsó hétvégéjére tervezett Városnapokat, éppen ezért a soron következő tanácsülésen a Városi Tanács elé terjesztem, hogy idén ne szervezzük meg a rendezvényt. Helyette az erre szánt összeget fordítsuk olyan felszerelések és eszközök vásárlására, amelyek segíthetnek bennünket a járvány megfékezésében”.

Hozzátette azt is: „Szükség van egy tanácsi határozatra, hiszen az elmúlt, több mint 20 évben is mindig tanácsi határozat által lett eldöntve, hogy az esemény május utolsó hétvégéjén megszervezésre kerül. Úgy gondolom, a tanácsosok is egyetértenek majd velem, és belátják, idén nem sok esély van az esemény megszervezésére”.

A Szatmár.ro arról is tudomást szerzett, hogy az idei Városnapok megszervezésére 500 000 lejt szánnának a szervezők és olyan előadók léphetnének színpadra mint, mint Ricchi e Poveri, Quimby, Zséda, Kelemen Kabátban, Smiley, Subcarpați, 5Gang, Mono Jacks, Șuie Paparude, valamint a Bucovina. Viszont egyre nagyobb a valószínűsége, hogy őket idén nem nézhetjük meg Szatmárnémetiben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: