2016-05-25 18:24:26• hírek • Választási hirdetés

Kereskényi: A csütörtöki tanácsülés Coica huligánakciója!

Romlottak Szatmárnémeti esélyei az uniós projektek terén a jelenlegi városvezetés miatt, hangzott el többek között az RMDSZ szerda délutáni sajtótájékoztatóján! Kereskényi Gábor és csapata szerint kizárólag a törvény megkerülése volt  az indokolatlan garázsbontások célja!

„Parlamenti képviselőként szívesen részt vettem volna egy utolsó, ünnepi tanácsülésen, majd a harmadik Szamos-híd, a kétezer ingyen leszigetelt tömbház, a szatmári szilikon völgy és - a jó ég tudja még mi mindent ígért az elmúlt négy év alatt a polgármester - átadásán. Így viszont a holnapi (csütörtök, szerk.) tanácsülés nem más, mint a jelenlegi polgármester huligánakciója!", jelentette ki a sajtótájékoztató elején Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, az RMDSZ szatmárnémeti polgármesterjelöltje. „Szerettük volna látni négy éves tevékenységének beszámolóját! A Kínában, Miamiban, Marseilles-ben, a Francia Riviérán tett látogatásának beszámolójával együtt", tette hozzá.

„A jelenlegi polgármesternek alig tíz napja van mandátumából. A jelenlegi tanácsosok közel fele nem is szállt harcba újabb mandátumért. Ilyen körülmények közepette elfogadhatatlannak tartom, hogy a határozattervezetek között stratégiák, tervek, szervezeti ábrák, működési szabályozások szerepeljenek! Olyan tervezetek, amelyeket korábban már elutasítottak a tanácsosok vagy megtámadott a bíróság. Mindez csak azt mutatja, hogy a polgármester célja csakis a botránykeltés! Ami számunkra elfogadhatatlan!", fogalmazott Kereskényi.

Az egyik olyan határozattervezet, amelyet a bíróságon korábban megtámadtak, a polgármesteri hivatal és az égisze alatt működő intézmények szervezeti struktúrája. Ezt 2014-ben már megváltoztatta a polgármesteri hivatal, ám azt azóta se tudta hatályba léptetni, mert a bíróság több esetben is megtámadta. „A mostani változtatásnak csak egyetlen célja van: hogy a polgármesterhez közeli személyek munkahelyeit, akiket az elmúlt négy évben alkalmaztak, bebetonozzák!", hívta fel a figyelmet Maskulik Csaba tanácsos.

„Az utolsó tanácsüléstől azt vártuk, hogy megszavazzuk a beígért ezer szociális lakás, a sportcsarnok, a tekepálya, az uszoda megépítésének megvalósíthatósági tanulmányait. Meg a régi városközpont és a Kossuth-kert rehabilitálásának tanulmányait. De amíg ezekről semmilyen terv nem készül, addig ezek mind-mind beváltatlan ígéretek csupán. Nem beszélve a metropolisz-övezet sokat hangoztatott 500 millió eurós pályázatairól", folytatta Maskulik. „Mi több, mivel a hivatal mai napig nem készítette el a fenntartható városi mobilitási tervet, jelen pillanatban esély sincs arra, hogy bármely uniós pályázatnál maximális pontszámot kapjunk!", rántotta le a leplet a sokkoló valóságról a tanácsos.

A végéhez közeledő mandátum RMDSZ-es frakciójának vezetőjeként Magyar Lóránd megköszönte a szövetség és valamennyi városi tanácsos négy éves munkáját. „Külön szeretném kiemelni a jogi bizottság elnökének, Valeriu Banceának és az urbanisztikai bizottság elnökének, Nits Jánosnak a munkáját. Igazi profik voltak, ezért sok támadás érte őket a polgármester részéről. Hasonló szakembereket viszont kizárólag az RMDSZ listáján látok", tekintett kicsit a jövőbe Magyar. A frakcióelnök jó egészséget és sok sikert kívánt valamennyi olyan tanácsonak, aki a következő négy évben nem folytatja munkáját a képviselőtestületben.

„A mandátum végéhez érve az is kiderült, mi magyarazza az indokolatlan tavalyi garázsbonátási hullámot. A törvény előírta közbeszerzési eljárás megkerülésével így akarták a teljes beruházást a Tehnic Asistnak átjátszani", zárta a sajtótájékoztatót Kereskényi.

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: