2010-08-09 12:56:32• hírek • Szatmar.ro

Keresik az unióban az olcsó munkaerőt

Az Országos Munkaerő-Elhelyező Ügynökség külföldi munkára toboroz vállalkozó szelleműeket. Az itthoni nehéz helyzet, illetve a nyugatabbra fekvő országok jobb életszínvonala sokakat arra késztetett, hogy máshol keressék a szebb jövőt. Akikben viszont csak mostanában merült fel ez az ötlet, segítséget nyújthatnak az elhelyezkedésben az intézmény által közvetített ajánlatok.

A nyári hónapokban jelentősen megemelkedett a külföldre vándorlók száma a szezonális munkalehetőségek miatt. Sokan csupán 2-3 hónapos munkát vállalnak erre az időszakra, azonban a java részük abban reménykedik, hogy a szezon lejártával újabb állásra sikerül szert tenni. A jobb kereseti lehetőség maradásra készteti őket, még akkor is, ha ez áldozatokkal jár. Sok esetben szétesnek a családok is emiatt, de a pénz nagy hajtóerő tud lenni a Romániai kilátástalan helyzetben.

Lehet szakképzetlen munkás, vagy sokdiplomás szakember, a válság senkit sem kímél. Nemcsak a fiatalok döbbennek rá, hogy hiába van a kezükben az egyetemi diploma, még minimálbérrel fizető, képzettséget nem igénylő munkát is csak nehezen találnak. Nem hiába van az, hogy egyre többen kacsintgatnak nyugat felé, jobb jövőt remélve. A külföldi, jobb helyzetben lévő vállalkozások pedig örömmel fogadják az olcsó román munkaerőt.

Az Országos Munkaerő-Elhelyező Ügynökségnél folyamatosan hirdetik az uniós állásokat, azonban ennyi kevés ahhoz, hogy az igényeket kielégítsék.


A diploma nélkülire és a diplomásra is szükség van az EU-ban
A diploma nélkülire és a diplomásra is szükség van az EU-ban


A legváltozatosabb munkát Cipruson ajánlanak, el egészen az olyan kellemetlen munkáig, mint például az állati bél tisztítása. 18 munkást keresnek medencék beszerelésére és üzembe helyezésére, keresnek üvegezőt, hegesztőt, fémszerkezetek összeszerelésével foglalkozó szakembert, pékeket, cukrászt, ápolókat, kémikust, idősgondozókat, és még sorolhatnánk. Máltán például az egészségügyi szakemberekből van hiány, összesen 220 asszisztenst és gyógyszerészt alkalmaznának.

Dániába egy röntgenorvost, Svédországba egy sebészt, Spanyolországba pedig mérnököket toboroznak.

Ezekről az állásokról, valamint a jelentkezésről bővebb információkat a Szatmár Megyei Munkaerő-Elosztó Ügynökségnél tudhatnak meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: