2008-07-07 16:18:21• hírek • Czinzel László

Egyeztetett a Megyei Tanács a Szatmár Megyei Kórházzal

Legkésőbb októberig üzembe fogják helyezni a Megyei Kórházban az MRI készüléket.

Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke tegnap találkozott a Szatmár Megyei Kórház és az Eurorad 2008 Kft képviselőivel az MRI (mágneses rezonancia alapú képalkotási módszer) készülék működésbe helyezésének ügyében.

A találkozón jelen volt Radu Bud, Szatmár megye prefektusa, Pataki Csaba és Octavian Lazin alprefektusok, Valentin Macec, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke, Cornelia Bota, a Szatmár Megyei Tanács jegyzője, Ioan Seres, a Szatmár Megyei Tanács műszaki igazgatóságának vezetője, Aurelia Vulciu, a Szatmár Megyei Kórház igazgatója és az Eurorad 2008 Kft képviselője.

A találkozón a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Kórház és az Eurorad 2008 Kft között még 2007-ben megköttetett együttműködési szerződés részleteit tárgyalták. Az együttműködés lényege, hogy a felek közös fellépése révén egy MRI készüléket helyezhessenek működésbe megyeszékhelyen. Az Eurorad 2008 Kft. az MRI felszerelés leszállítását és üzembe helyezését vállalta magára, míg a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Kórház az MRI-nek megfelelő helyet biztosított.

Amint az a mai találkozón is elhangzott a cég financiális problémák miatt a szerződésben vállalt határidőig, 2008. március 5-ig nem sikerült üzembe helyezze a készüléket a Szatmár megyei felek által biztosított helyszínen (a Szatmár Megyei Kórház), így az Eurorad 2008 Kft. kérte az együttműködési szerződésben leegyeztetett határidő meghosszabbítását. A cég vállalásai szerint legkésőbb 2008. október 1-ig működésbe helyezi a szerkezetet. Ellenkező esetben az együttműködési szerződést felbontják a felek.

A cég egyébként már megkezdte az MRI készülék működtetésére kijelölt helyiségek átalakítását, a mintegy 8 tonnás szerkezet beszerelése is a következő időszakban várható majd.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: