2008-10-17 17:53:12• hírek • Szatmár.ro

Annyi biztos: a Megyei Tanácsnak fizetnie kell

A Megyei Könyvtár ügyében vívott jogi csatában, úgy tűnik, a Federalcoop került ki győztesen, ugyanis a bíróság döntése alapján, a Megyei Tanácsnak összesen 1,4 millió lej bérleti díjat kell kifizetnie.

Ezen összeg kifizetése nem érhette váratlanul a könyvtár vezetőségét, ugyanis pontosan egy fél évvel ezelőtt született meg az a bírósági végzés, mely szerint hat hónap áll a rendelkezésükre, hogy átnyújtsák ezt az összeget a Ferderalcoopnak. Ennek ellenére csak most, amikor már a körmükre égett a gyertya, kezdték meg a pénz előteremtéséhez szükséges intézkedéseket.

Csehi Árpád, a Megyei Tanács elnöke pénteken tárgyalt a könyvtár, illetve a Federalcoop vezetőségével. A felek abban egyeztek meg, hogy a tanács egyelőre csak egy bizonyos részét fizeti ki a tartozásnak. A kifizetést azonban egy tanácsi határozat is megelőzi, amely valószínűleg a hétfői tanácsülésen fog majd megszületni.

 

Amint az ismeretes, egy évvel ezelőtt a Federalcoop pert indított a Megyei Tanács ellen, a Megyei Könyvtár épületének tulajdonjogi tisztázása végett. A per lefolyása alatt a könyvtár két kiemelten fontos részlegére lakat került. Egyébként a Megyei Könyvtár helyzetére régóta próbálnak megoldást keresni, de mindmáig nem sikerült, s az, hogy végül hová lesz elköltöztetve az intézmény, máig rejtély. Mostanáig számos javaslat elhangzott ez ügyben, azonban egyik sem bizonyult kivitelezhetőnek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: