2009-09-16 15:33:54• hírek • Gozner Gertrud

Szabad munkahelyek fiataloknak

Szeptember 25-én délelőtt fél kilenctől a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség a szatmári termál-strand területén állásbörzét szervez a középiskolát vagy egyetemet végzett fiatalok számára.

A börzét szándékosan az egyetemi felvételik utáni időpontra tették, hogy azok a fiatalok is részt vehessenek rajta, akiket nem vettek fel a felsőoktatási intézményekbe, illetve pénzre van szükségük ahhoz, hogy tovább tanuljanak.

Az ügynökség által kiadott tájékoztató szerint eddig 26 vállalkozás jelezte a részvételét, amelyek összesen 315 helyet hirdetnek meg a munkát kereső fiatalok számára. Ezen kívül továbbra is várják a munkát felajánló cégek jelentkezését, az érdekeltek szeptember 23.-ig jelentkezhetnek az ügynökség Ion Ghica utcai székházában, vagy a 0261770237-es telefonszámon.

A munkaerő-foglalkoztatási ügynökség azt szeretné, hogy a végzősöknek legalább fele munkát találhasson. Ha ez mégsem sikerülne, a fiataloknak legalább 60 napig aktívan kell munkát keresniük, csak ezután tehetik le kérelmüket a munkanélküli segélyért a hivatalnál. A jelentkezéshez szükséges iratok: a személyazonossági igazolvány másolata, a megszerzett oklevél vagy igazolás a tanintézménytől, munkaképességet igazoló orvosi igazolás, valamint egy dosszié.

Az első idei diákbörzésre június 26-án került sor, amikor is 17 Szatmár megyei cég összesen 106 munkahelyet ajánlott fel a vakáció idejére a középiskolák és az egyetemek diákjainak. A júniusi állásbörzét nem várt érdeklődés övezet, négyszeres volt a túljelentkezés a meghirdettet szabad munkahelyekre.


Újabb fiataloknak szóló állásbörzét hirdet a Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: