2018-01-31 11:42:16• hírek • közlemény

Kérésekkel fordulnak az új ifjúsági- és sportminiszterhez

Ioana Bran személyében új minisztere van Románia új kormányának. A szatmári politikus kinevezése pedig sokak számára örömre adhat okot, hiszen ismeri a szatmári problémákat, és segíthet ezek megoldásában.

Az Ifjúsági- és Sportminisztériummal ugyanis több közös ügye van a városvezetésnek, amelyek már hónapok vagy évek óta húzódnak. Ezekre hívja fel a miniszter figyelmét Kereskényi Gábor polgármester és Magyar Lóránd parlamenti képviselő, bízva benne, hogy miniszterként Ioana Bran fokozottan szem előtt fogja tartani a szatmáriak érdekeit.


„A Sport Hotel kapcsán többször is kértem, hogy a minisztérium adja át az épületet a önkormányzatnak. A hat éve üresen álló, leromlott állagú ingatlanban helyeznénk el ugyanis a Szatmárnémetibe érkező, illetve itt játszó sportolókat, természetesen a teljes felújítást követően” – mondja Kereskényi Gábor.


Magyar Lóránd parlamenti képviselő a Csipler Sándor vívóterem ügyében kéri a miniszter segítségét. Ugyanis a város fel szeretné újíttatni az épületet, EU-s támogatás felhasználásával. Ám ehhez a minisztérium a felújítás idejére át kellene adja az épületet az önkormányzatnak. Eddig azonban a kérésre – érthetetlen módon - nem született pozitív válasz.


„Több alkalommal is egyeztettem a Román Vívószövetség elnökével egy férfi párbajtőr olimpiai központ létrehozása kapcsán. Az egyeztetések jó úton haladnak, ezzel pedig új lendületet kapna a szatmári vívósport. De kiemelt fontosságú az is, hogy a sportolók jó körülmények között edzhessenek, emiatt is sürgetjük a vívóterem teljes hőszigetelését, felújítását. Eddig azonban a minisztériumban falakba ütköztünk, remélem a szatmári miniszter majd segít és nem állja útját a fejlesztésnek” – mondja Magyar Lóránd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: