2008-10-30 11:51:41• hírek • Szatmár.ro

Kérelmezték és megkapták

Elkészült az állami támogatásban részesülő diákok listája. Minden líceumi diák kapott ösztöndíjat, aki megfelelt a követeményeknek. A 2008-2009-es tanévben összesen 3115 IX-XII osztályos diák kap ösztöndíjat a megyében.

Ebben a tanévben országszerte összesen 155 ezer diák számára hagyták jóvá a havi 180 lej segély átutalását. Azok a líceumi diákok részesülnek támogatásban, akik hátrányos helyzetű családi háttérrel rendelkeznek, vagyis, ahol a család tagjainak fejenkénti havi jövedelme nem haladja meg a 200 lejt. Az Oktátásügyi Minisztérium bejelentette, hogy az eddig beérkezett kérvényeket mind elfogadta. A program lebonyolítására az Oktatásügyi Minisztérium 280 millió lejt fog kiutalni.

Idén Szatmár megyében összesen 3115 diáknak ítélték oda a líceumi ösztöndíjat, jóval többnek mint tavaly, amikoris összesen 600-an kaptak támogatást. Ennek oka, hogy tavaly még 150 lej volt a felső jövedelemhatár - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Kónya László, főtanfelügyelő-helyettes.

A líceumi ösztöndíj különlegessége, hogy valóban a rászoruló diákokat segíti, ugyanis a támogatás megszerzéséhez nincs szükség kiemelkedő tanulmányi eredményekre. Minden olyan diák, aki nem került fel a listára, ám jogtalannak érzi ezt a döntést, november 2-ig adhat le óvást. Az óvások elemzését követően november 6-án hozzák nyilvánosságra a líceumi ösztöndíjasok végleges névsorát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: