2013-08-13 12:45:51• hírek • Póti Orsolya

Kerékpártúra a határnyitás napján

A szatmári természetjárók biciklitúrát szerveznek augusztus 16-án, pénteken a határnyitás napján. A következő jelentősebb kirándulásra augusztus végén kerül sor - tájékoztatott Vadady-Filepp Gyula.

Magyar-román államközi egyezménynek köszönhetően augusztus 16-án megnyitják az Óvári és Csenger közötti határt. A magyar és román határrendészeti szervek közösen ellenőrzik majd az áthaladók úti okmányait.

Erre a napra a szatmári természetjárók kerékpártúrát szerveznek, amelyre minden mozogni és kikapcsolódni vágyót szeretettel várnak. A kerékpárosok péntek reggel 8 óra 30 perckor találkoznak a Gellért Sándor utca töltés felőli végén (16-os lakónegyed). Amennyiben túl nagy hőség lesz, több pihenőt is tartanak a túra során.

A tervek szerint kevesebb, mint három hét múlva egy újabb biciklitúrán vehetnek részt a kikapcsolódni vágyók, de ez már egy több napos túra lesz.

„Augusztus 30. és szeptember 2. között a tervek szerint a Tisza-tóhoz és környékére fogunk látogatni kerékpárral, illetve vonattal. A kiránduláson résztvevők számtalan szórakozási lehetőség közül (strandolás, kerékpározás, csónakázás, ökocentrum, madárrezervátum) válogathatnak majd itt, a szállás pedig Poroszlón lesz" - mondta el Vadady-Filepp.

A főszervezőtől azt is megtudtuk, hogy a magyar igazolvánnyal rendelkezők számára szinte ingyenes, azaz 90 százalékkal olcsóbb a vonatos kerékpárszállítás.

A szatmári természetjárók szeptemberben szinte minden hétvégente szerveznek majd egy napos gyalogos túrákat. Az első ilyen túra a tervek szerint a Csillag Antal-emlékkirándulás lesz szeptember 8-án, szeptember 15-én pedig a Kakastaréjt hódíthatják meg a túrázók.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: