2013-09-22 17:22:44• hírek • Kocsis Zoltán

Kerékpárral, kajakkal, rollerrel a Mobilitás Napján

Kicsik és nagyok, gyerekek és szülők élvezték ki a hosszú esős napok utáni napos vasárnapot és az Európai Mobilitás Hetének zárónapján kerékpárra, görkoriba vagy éppen kajakba pattantak, hirdetve a tiszta környezet és az egészség fontosságát.

„Mindannyiunk számára fontosnak kell lennie környezetünk védelme, saját magunk és gyerekeink egészsége. Látnunk kell azonban, hogy a két dolog összefügg: csak tiszta környezetben élhetünk egészségesen. A környezetünket pedig meg kell tartanunk tisztának, hogy gyermekeink is élvezhessék. Ezért fontos ez a mai rendezvény is, amelynek megvalósulásáért köszönetet kell mondanunk a szervezőknek", nyitotta meg az Európai Mobilitás hetének zárónapját Adrian Stef megyei tanácselnök.

Az események sora 10.00 órakor a Decebal híd közelében, a Szamoson kezdődött. A 4Wild Moments Egyesület kajakosai röpke bemutatót mutattak abból, mit is jelent a kajak rodeó. A fiúk a folyó sodrásában bizony többször is víz alá kerültek. „Számunkra ez nem szokatlan, hisz leginkább hegyi patakokhoz vagyunk szokva", válaszolta Mircea Crisan arra a kérdésre, nem volt-e hideg a víz. A rodeó után „kimentették" a vízből „fuldokló" társukat, majd az érdeklődők maguk is kipróbálhatták, milyen érzés a Szamoson kajakozni.

Mindeközben a Közigazgatási Palota közelében a töltésről elindult a közel 60 fős bringás csapat Óvári irányába, élükön Adrian Steffel és Békéssy Erzsébettel, a főszervező Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatójával.

A Szabadság tér körüli körforgalomban megrendezett görkorcsolyás, rolleres ügyességi versenyen tucatnyi iskola és gimnázium vett részt. A legügyesebbnek a 10-es Számú Általános Iskola csapata bizonyult, megelőzve Borválaszút és a Kölcsey Ferenc csapatát.

Utánuk a még kisebbek vették át a terepet, tucatnál is több leendő művész vetette aszfaltra a környezetvédelemmel és a mobilitás hetével kapcsolatos gondolatait, elképzeléseit rajzok formájában. A napot díjátadó és a Művészeti Iskola diákjainak koncertje zárta a Szabadság-téren.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: