2010-11-15 16:15:31• hírek • Szatmár.ro

Kerékpárral jutalmazták a diákot

Kerékpárral jutalmazták a Kölcsey Ferenc Főgimnázium egyik kitűnő diákját. A bicikli nagyban megkönnyíti majd a tanuló iskolába járását.

Lakatos Tamás, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tizenegyedik osztályos diákja, bronz- és ezüst fokozatú Mákvirág-díjasa hétfőn délelőtt nem csekély adományban részesült: egy kerékpárt kapott, amely megkönnyíti majd a diák iskolába járását.

Az adományt dr. Szendrey Gábor, a Mákvirág-díj alapítója ajánlotta fel és hozta el a tanulóknak, mert mint kiderült, messziről kell nap mint nap bejárnia az iskolába.

„Nemrég megtudtuk, hogy Tamásnak messziről kell gyalog az iskolába járnia, ez azonban egy bronz- és ezüst-fokozatú Mákvirág-díjasnak ne jelentsen gondot" - magyarázta dr. Szendrey Gábor.

 

 

A kerékpár mellett pedig Tamás, aki egyébként több reál országos és nemzetközi tantárgyverseny díjazottja, aki kétszer is dicséret kapott az országos fizika tantárgyversenyen az elmúlt két tanévben, az informatika országos tantárgyversenyen dicséretese, az Erdélyi Magyar Matematikaverseny nyertese, nemzetközi versenyek kiemelkedő versenyzője, még egy meglepetésben is részesült.

Mivel a kitűnő tanulmányi eredményekkel büszkélkedő tanuló informatika karon, automatizálás szakon kívánja a tanulmányait folytatni az érettségi után, ezért a Mákvirág-díj alapítója egy tanulmányi útra is meghívta, amely során meglátogathatja a budapesti egyetemet is.


A jutalmat dr. Szendrey Gábor, a Mákvirág-díj alapítója ajánlotta fel
A jutalmat dr. Szendrey Gábor, a Mákvirág-díj alapítója ajánlotta fel


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: