2007-04-25 19:25:35• hírek • István Löchli

Bicikliút a Golescu hídon

 Rövidesen biztonságosan közlekedhetnek a kerékpárosok a Golescu hídon.

Javában folynak a Golescu híd renoválási munkálatai, és remélhetőleg a szakemberek időben be tudják fejezni a már szükségessé vált javításokat. A legnagyobb munkálatok még hátra vannak, ugyanis a szakembereknek a híd összekötő részeit helyre kell állítsák, mely egy kifejezetten nagy szaktudást és precizitást igénylő munka.

    

Városszerte nagy problémát jelent, hogy a biciklisek nem tudták megközelíteni a város egyes területeit, ugyanis Szatmárnémeti alig rendelkezik az ilyen célokra kialakított utakkal, járdákkal. Ezért a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a híd renoválási munkálataikor elsődleges prioritásként kezelte, hogy a biciklisek is közlekedni tudjanak a Golescu hídon - tudatta a Szatmár.ro-val Ilyés Gyula polgármester. A járdák kissé szélesebbek lettek, hogy a kerékpárosok a híd elkészültekor kényelmesen elférjenek rajta. A járda melletti kordont külön az ő védelmük érdekében helyezték el a szakemberek, hogy meggátolják azt, hogy véletlenül az úttestre tévedjenek. A járdára egy elválasztó csíkot fognak festeni, melyen belül csak nekik lesz joguk közlekedni.

Ezen kívül több kerékpárút tervezésébe kezdett a Polgármesteri Hivatal, hogy ezzel is tehermentesíteni tudják Szatmárnémeti forgalmát. Köztük kiemelkedő a Sárerdőre kivezető, melyen a lakosok biztonságosan meg tudják közelíteni a város számára e kiemelkedően fontos zöldövezetet.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: