2017-04-01 23:45:13• hírek • Kocsis Zoltán

Kerékpározás a múlt és a jövő között

A múltat és a jövőt kötötte össze szombat délelőtt az a mintegy száz kerékpáros, aki részt vett Szatmárnémetiben a nagykárolyi Castelanii Egyesület és a környezetvédelmi ügynökség által szervezett körúton: miközben a két keréken való közlekedést igyekeztek népszerűsíteni, emléket állítottak egykori kiemelkedő szatmári sportolóknak.

A bringások az Október 25. téren gyülekeztek, ahol Békéssy Erzsébet főszervező, a környezetvédelmi ügynökség igazgatója, Maskulik Csaba városmenedzser és Adrian Albu alpolgármester köszöntötte őket. Mindannyian kiemelték a testmozgás fontosságát és a kerékpárutak hiányát.

A kerékpáros menet útvonalát a város sporttelepei határozták meg. Az volt ugyanis a túra egyik fő célja, hogy a szatmáriak megismerjék, hol és mit lehet sportolni a városban. Mivel az Olimpia 12.00 órától mérkőzést játszott a Juventus ellen, némileg változott az eredetileg elgondolt program: nem a Csipler Sándor Vívóterem volt az első célállomás, hanem a Daniel Prodan stadion. Következett aztán az Aquastar aquapark, a Csipler Sándor Vívóterem, a Vointa ökölvívóterem, a Both Katalin Sportterem, a Sanatatea és Unio teniszpályák. Végezetül az ifjúsági tábor jelentette a célállomást, itt - a szervezők jóvoltából - közös piknikezéssel pótolhatták az elégetett kalóriákat a bringások.

Akik minden egyes megállónál elültettek négy hársfát, így állítva emléket az adott sporttelephez köthető korábbi kiemelkedő sportolónak. Kezdődött mindez az Olimpia stadionjában, ahol a nemrég elhunyt Daniel Prodan mellett Bocsa Vasile, Helvei János és Bátori István neve került fel az emléktáblákra. Rajtuk kívül olyan hajdani kiválóságoknak állítottak emléket, mint Ardelean Stefan, Both Katalin, Barzu Mihai, Zséder Béla, Biró Antal, Véber Károly, Németh Zoltán, Viziru Adrian, Bruciu Constantin, Haucler Stefan, Stahl Katalin, Csipler Sándor, Szabó Gyula, Princzinger Béla, Toma Vasile és Fehér Octavian.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: