2015-06-23 11:39:34• hírek • Szatmár.ro

Kerékpáros túrát szerveznek a természetjárók

A Szatmárnémeti Természetjárók vontatos-biciklis kirándulásra hívják az érdeklődőket vasárnap, június 28-án. A kirándulást Vadady-Filep Gyula szervezi, az úticél a Máramaros megyében található Borpatakra.

A csapat a nagybányai vonattal Buságig utazik, a vonat Szatmárnémetiből 7.42-kor indul, találkozás a vasútállomáson 7.20-kor. A busági vasútállomástól kerékpáros túra kezdődik a Misztótfalu - Borpatak - Tocastru útvonalon, a volt aranybányák bejáratához.

A Buság-Misztótfalu útszakaszon 6 kilométeren keresztül forgalmas főút mentén haladnak majd a túrázók, a Misztótfalusi letérőtől harmadrangú, csekély forgalmú megyei úton, majd makadám, hűs erdei úton haladnak további 6 kilométeren keresztül a patak partján az úticélig. Borpatakon aromás vizű borvízforrásból lehet frissítőt meríteni, a patak partján pedig szalonnasütésre is van lehetőség.

A táv oda-vissza nagyjából 25 kilométer, a szintkülönbség megközelítőleg 150 méter, meredek szakaszokra is lehet számítani. Visszaindulás a délutáni vonattal. Buságról a vonat 16.10-kor indul Szatmárnémetibe és 17.25-kor érkezik meg.

Javasolt a biciklis sisak és a fényvisszaverő mellény használata. Az esetleges gumidefektek gyors javítása érdekében a kerékpártúrázni vágyók vigyenek magukkal egy pótbelsőt. Továbbá szükség lehet 2 liter folyadékra, valamint esőköpenyre, és uzsonnára.

Mivel a vonaton csak 10-12 biciklit lehet szállítani, a szervezők kérik a kirándulás iránt érdeklődőket, hogy előzetesen jelezzék részvételi szándékukat Vadady-Filep Gyulánál a 0758-435763-as telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: