2019-03-18 10:36:05• hírek • Közlemény

Kerékpáros túra és megemlékezés Kőszegremetén

Az Erdélyi Kárpát Egyesület Szatmárnémeti csapata kerékpáros kirándulást szervezett Kőszegremetére, melyet ünnepi megemlékezéssel koronáztak meg. Beszámolójukat az alábbiakban olvashatják:

"Megkoszorúztuk Gróf Széchenyi István obeliszkjét Kőszegremetén.

 

Szombat reggel a szatmárnémeti vasútállomáson találkoztunk, ahol mivel a CFR vonatjain nem lehet kerékpárt szállítani, a bringákat 2 kisbuszra raktuk és úgy szállítottuk le Szinérváraljára.( a kisbuszért külön köszönet Csabinak) A részvevők pedig vonattal utaztak Szinérváraljára. Innen Avasújvároson keresztül tekertünk Kőszegremetére. Csapatunk Újvárosban a Szatmári Természetjárókkal már 27 főre bővült. 

 

Az obeliszkhez érve nekilátunk elfogyasztani elemózsiánkat, miközben Katalin is megérkezett az EKE koszorújával, majd felolvasta Sike Lajos gondolatait Gróf Széchenyi István és Kőszegremete kapcsolatáról, amit koszorúzás követett. Az EKE koszorúja mellett az obeliszkre került, a szép számban résztvevő „Szatmári bringások” baráti kör koszorúja is. Ekkorra végre a nap is kisütött és kezdett ereje lenni. 

 

A megemlékezést egy csoportkép követte és búcsúzkodás, hisz a résztvevők javarésze a Túr mentén tekert haza, vállalva a hátralévő 50-60km-t, meg mint utólag kiderült a nem elhanyagolható minden bringás barátját, a szembeszelet. 

 

Szinérváraljára csak 5-n tértünk vissza, hogy a kocsikat visszahozzuk Szatmárra, a bátrabbak is délután környékén szerencsésen betekertek Szatmárra, gratulálok nekik! Köszönet és gratuláció jár mindenkinek aki eljött, hisz ezzel tisztelgett hőseink emléke előtt."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: