2017-03-31 11:43:24• hírek • Szatmár.ro

Kerékpáros körút a szatmárnémeti sporttelepek között

Több fontos célt igyekszik szolgálni az a kerékpáros körút, amelyet a nagykárolyi Castelanii Egyesület kezdeményezését követően a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség április elsején szervez. A körút során a résztvevők facsemetéket is elültetnek majd, ezzel hódolva az erdő havának, amely március 15. és április 15. között tart.

A körút szombaton 10.00 órától az Október 25 térről (az új központból) indul, útja során pedig sorra veszi Szatmárnémeti sporttelepeit: a Csipler Sándor Vívótermet, a Vointa ökölvívó termet, a Both Katalin Sporttermet, az Aquastar aquaparkot, az Olimpia stadiont, a Sanatatea és Unio teniszpályákat, végezetül pedig az ifjúsági tábor jelenti a célállomást. Itt - a szervezők jóvoltából - közös piknikezéssel pótolhatják az elégetett kalóriákat a bringások.

A körnek a testmozgás mellett több fontos üzenete is van. A szervezők ezzel is szeretnék egyrészt népszerűsíteni az alternatív közlekedési eszközöket és módokat, másrészt szeretnék megismertetni Szatmárnémeti sportolási lehetőséget biztosító sporttelepeiet, végezetül a csemeték elültetésével igyekeznek tudatosítani a zöldövezetek és azok növelésének fontosságát.

A körútra a szervezők minden bringást szeretettel várnak, a résztvevőknek fényvisszaverő megkülönböztető mellényt biztosítanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: