2012-05-22 13:21:05• hírek • Póti Orsolya

Kerékpáros kirándulás a Balatonra!

Hamarosan újabb túrára kerül sor Vadady-Filep Gyula szervezésében. A kirándulni vágyók ezúttal kerékpárral fedezhetik fel a kiszemelt úti célt, a Balaton környékét.

Június elsején hosszabb távú kerékpáros kirándulásra invitálják mindazokat, akik szívesen megtekintenék a Balatont és környékét, Magyarország legnépszerűbb üdülőhelyét. A környék vonzó úti cél a hazai és külföldi turisták számára egyaránt, és nem véletlenül, hiszen vízparti kikapcsolódás, történelmi emlékek, különleges természeti értékek, remek kirándulási lehetőségek várják a látogatókat a „magyar tengernél".

A közel 10-12 ezer éves Balaton Magyarország és egyben Közép-Európa legnagyobb tava, amely már XVIII. századtól kezdve a társasági élet egyik központja. A déli oldala kiválóan alkalmas fürdőzésre, és bár az északi oldalon hirtelen mélyül, itt is biztonságosan kialakított strandok sora várja a nyaralókat.

A Balaton vidékén szőlőskertekkel díszített dombok,  megkövesedett lávaoszlopok, erdők, ligetek, rétek váltják egymást. A vidék az ősidők óta folyamatosan lakott: várak, várromok, középkori templomromok, csodálatos kastélyok őrzik a múltat.

A június 1-3. között zajló kerékpáros kirándulás során a túrázók megcsodálhatják Siófokot, átbicikliznek Balatonvilágoson Balatonalmádin, Balatonfüreden, megtekintik a Tihanyi-félszigetet és Zamárdit. A túra június 4-től tovább folytatódik mindazoknak, akiknek lehetőségük van még három napi kirándulásra. Ők ellátogatnak még Keszthelyre, Hévíz-fürdőre, valamint Tapolcára, ahol megtekinthetik a tavas barlangot. A kerékpározók innen leereszkednek Badacsonyba is, ahol borkóstolásra kerül sor.

Bővebb információkért jelentkezzen a szervezőnél a 0758-435-763-as telefonszámon.

A kerékpáros kirándulás programja:

Június 1. Péntek:
5.30- indulás kerékpárral a Láncos-templom előtti térről. Kerékpározás Fehérgyarmatig, ahonnan a kirándulók vonattal utaznak tovább Budapestig. A déli pályaudvarról vonatozás Siófokig, és itt szálláslehetőség kempingben

Június 2. Szombat:
Kerékpáros kirándulás Siófok - Balatonvilágos - Balatonalmádi - Balatonfüred - Tihanyi-félsziget - Zamárdi - Siófok útvonalon. (kb. 75 kilométer)

Június 3. Vasárnap:
Kirándulás Siófokon és környékén

Június 4. Hétfő:
Akinek nincs több szabadnapja reggel 7 órakor visszaindul Siófokról, akinek pedig lehetőségében áll további túrán részt venni, az a déli parton elkerekezik Keszthelyig.

Június 5. Kedd:
Keszthelytől kerékpárral Hévíz-fürdőig (10 kilométer)

Június 6. Szerda:
Kirándulás vonattal Tapolcáig, ahol a kirándulók megtekinthetik a tavas barlangot. Innen kerékpárral Badacsonyi dombokat érintve leereszkedés Badacsonytomajon vissza Keszthelyig.

Június 7. Csütörtök:
Visszaút Szatmárnémetibe. Indulás 5.22 órakor vonattal. Érkezés Fehérgyarmatra 17.33-kor és innen kerékpárral Szatmárnémetibe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: