2014-03-10 13:01:40• hírek • Szatmár.ro, Nagy Eszter

Kerékpáron fedezték fel Nagysikárló környékét

Március 9-én egy tíz fős csapat vett részt a Vadady-Filep Gyula által szervezett bicajos kiránduláson.

Ennyien vállalták azt, hogy a nőnapi bulizások után (vagy helyett) egy bizonytalan kimenetelű kerékpáros túrára induljanak el ezen a kellemes, napsütésesnek ígérkező tavaszi napon.

A biciklitúra eredeti terve szerint a Nagysikárló állomásig vonatoztak, ahonnan a Parau Mare patak mentén indultak el fel a hegynek. Út közben találtak egy pihenésre alkalmas helyet: ez a piknikező hely Nagysikárló falu végétől 3-4 kilométerre van, és hozzávetőlegesen két kilométeren keresztül padok, és több kiépített betontűzhely található. Amennyiben a jövőben valamelyik túra helyszínének ezt az úticélt választják majd, biztonsággal állítható, hogy a nagysikárlói vasútállomástól oda-vissza 10 kilométeres útról van szó, nagyrészt aszfalton, és a túra nagyon könnyű.

A terv szerinti küldetés itt már teljesítve volt, de mivel nem terveztek szalonnasütést, és a jelen levő kalandvágyó túratársak túl rövidnek ítélték meg a piknikező helyig történő biciklizést, a csapat itt nem állt meg, hanem tovább gurultak.

Baloldalt egy régi bánya mellett haladtak el, majd egy vízválasztó mellett 720 méter magas, hegygerincre értek, ahonnan gyalog közelítették meg a 741 méter magas csúcsot, és szép fényképeket készítettek.

Egy elágazáshoz érve, Nistru és Büdössár útirány közötti választási lehetőség elé állítva, végül Büdössár felé vették az irányt, ahol a patakban tisztára mosták a bicikliket és a bakancsokat. Majd Vámfalu, Újváros, Újvároshegy, Ráksahegy és az Apaihegy érintésével végül a szinérváraljai vasútállomáson ültek fel a délutáni Nagybánya felől érkező vonatra, és este 6-kor már Szatmárnémetiben is voltak.

A hétvégén is kirándultak a természetjárók

Vadady-Filep Gyula túraszervező szerint „az út embert és biciklit próbáló volt, de a táj szépsége minden fáradságot kárpótolt". Szerencséjükre hátszelet kaptak, így a túra biciklizős része könnyűnek bizonyult. Összesen 51 kilométert tettek meg, melyből 20 kilométeren keresztül tolták a biciklit, erdőn, sáron keresztül. A kirándulás minden részt vevő szerint megérte a fáradozást, így testileg kellemesen elfáradva, de szellemileg kipihenten kezdhetik az új munkahetet.

További kedvcsináló képek a következő kirándulásokhoz a Szatmárnémeti Természetjárók facebook csoportjában találhatók, amelyhez bármely természetbarát túrázni vágyó érdeklődő csatlakozását szeretettel várják!

A hétvégén is kirándultak a természetjárók

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: