2009-08-11 10:01:15• hírek • MTI

Kerékpárért is jár roncsprémium Bécsben

Roncsprémiummal támogatják Bécsben a régi kerékpárok újra cserélését. Az osztrák főváros és az ARBÖ autóklub közös akciójának célja: javítani a közlekedésbiztonságot.

A 70 eurós visszatérítést helyi lakosok igényelhetik egy új kerékpárról szóló, legkevesebb 140 eurós számla bemutatásával. A blokk nem lehet régebbi kéthetesnél. A támogatásért cserében le kell adni egy, a KRESZ-nek megfelelően felszerelt biciklit.

Az akció egyelőre ötszáz kerékpárra korlátozott, de ha szükség lesz rá, bővítik a keretet. A pályázóknak előzetesen jelentkezniük kell egy internetes űrlap kitöltésével. Aki nem fér bele a félezer főbe, az akció végéig várólistára kerül.
A régi drótszamarak sem kerülnek a szemétbe, ezeket egy szociális foglalkoztató program keretében felújítják, azután értékesítik vagy pedig rászorulóknak adják.

Bécs közlekedésének jelenleg mintegy öt százalékát teszi ki a biciklis közlekedés, 2015-re nyolc százalékra akarják növelni ezt az arányt. A kerékpáros közlekedési hálózat hossza több mint 1100 kilométer.

Mifelénk is érdemes lenne népszerűsíteni a kerékpáros közlekedést
Mifelénk is érdemes lenne népszerűsíteni a kerékpáros közlekedést


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: