2017-09-18 11:32:58• hírek • Kocsis Zoltán

Kerékpár, kajak, hárs és alma – ünnepeljük együtt az európai mobilitási hetet!

Szeptember 16-22. az európai mobilitási hét időszaka. A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség – a szatmárnémeti, vetési, csengeri és szamossályi önkormányzat, az EKE és a Nomad Kajak Egyesület támogatásával - 23-án, szombaton ünnepli meg az eseményt, méghozzá egy igen sokszínű és sokrétű rendezvénnyel. Amelynek keretei közé kerékpározás, kajakozás, faültetés és fesztiválozás is belefér.

Szombaton délelőtt 11 órakor várják a kajakozni vágyókat a Decebal-hídhoz, 13 órakor pedig a kerékpározás szerelmeseit. Ekkor indult útnak ugyanis a menet – előbb Vetésig. Ott találkoznak a Szamossályiból indult küldöttséggel, majd közösen részt vesznek az Emlékezés és Megújulás Erdeje hársfáinak az elültetésében. Majd meglátogatják az 1450-ben épített, majd az 1494-es tűzvész után újjáépített református templomot.

Ezt követően a szatmáriak továbbmennek Csengerbe, ahol részt vehetnek az Alma Fesztiválon, míg a szamossályiak Szatmárnémeti nevezetességeit látogatják meg. Az esemény alkalmából 14.30 és 17.30 között még a határ is megnyílik ideiglenesen Óvárinál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: