2008-07-30 15:22:21• hírek • Józsa János

Napi harminc kerékbilincs

 Naponta 15 és 30 közötti a lebilincselt autók száma, de nemsokára már elszállítják a tilosban álló járműveket.

Naponta két csoport járja a város előre meghatározott részeit és kivétel nélkül minden autót ellenőriznek, hogy rendelkezik-e parkolójeggyel vagy bérlettel, ha pedig ezek nélkül, vagy tilosban, zöldövezeti részen, esetleg bejárat előtt parkol kerékbilincset helyeznek el rajta.

Így tesznek kerékbilincset Szatmárnémetiben naponta 15-30 autóra, de amint azt Adrian Neacsu, a Szatmár Megyei Parkolási Felügyelet vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta, a lebilincselt autók száma akár a napi 300-at is elérhetné, ha a hivatal rendelkezne elég munkaerővel a parkolóhelyek ellenőrzésére. Neacsu ugyanakkor kiemelte, hogy sok esetben a kerékbilincs felhelyezése nem megoldás, hiszen ha járdán áll, vagy zöldövezeti részen, esetleg bejárat előtt parkol egy autó, az elsődleges cél annak mielőbbi eltávolítása, amire a jövőben egy lopóautó fog megoldást nyújtani.

 

Arra készülnek ugyanis, hogy a jövőben a kerékbilincs felhelyezése mellett, vagy a helyett elszállítsák a tilosban parkoló autókat. Jelenleg dolgoznak ennek szabályzatán és megpróbálnak minél több információt összegyűjteni a szomszédos megyék partnerhivatalaitól, ahol az autóelszállítás már jól működik, hogy minél felkészültebben állhassanak majd a városi tanács elé egy kidolgozott határozattervezettel. 

Készülnek ugyanakkor parkolójegy-automaták beszerzésére is, amelyeket a városközpontban, a Libertatii Tér környékén, illetve a Bratianu utcától a Lucaciu utcáig fognak kihelyezni. A pályázat nyertesének ajánlatától függően tíz vagy tizenkét automatáról lehet majd szó, amelyeket a remények szerint a közeljövőben már működésbe is helyeznek és javítani fogja a parkolójegyek beszerzését.

Adrian Neacsu ugyanakkor hozzátette, hogy a parkolás a világ csaknem minden nagyvárosában problémát jelent, és Szatmárnémetiben olyan rohamosan növekedik az autópark (megyénk autóparkja az utóbbi három hónapban 1200 autóval növekedett), hogy újabb parkolóhelyek létrehozása mellett is számolni kell ilyen jellegű gondokkal, melyeket tehát megoldani nem, csak csökkenteni lehet.

J.J.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: