2010-06-18 15:34:08• hírek • Szatmar.ro

Kerékbilincsek fogságában

A megyeközpontban sétálva bármelyikünk szemtanúja lehet egy-egy tilosban parkoló gépjármű, vagy parkolási engedéllyel nem rendelkező autó kerekeinek lebilincselésének. Portálunknak munka közben sikerült lencsevégre kapnia az éppen szolgálatát teljesítő Liviu Manit felügyelőt és csapatát a Kálvin János téren.

Több járókelő is felfigyelt csütörtök délután a Kálvin János téri akcióra, amelynek során a környéken tilosban parkoló, illetve parkolási engedéllyel nem rendelkező autóvezetőket büntették meg gépjárműveik kerekeinek lebilincselésével. A „végrehajtás" során több szabálysértésre is bukkantak. Többen a gyalogosok számára létrehozott járdát használták parkolásra, mások nem rendelkeztek parkolójeggyel, illetve bérlettel. Természetesen portálunknak nem tiszte eldönteni ki használta jogosan, ki pedig jogtalanul a közterületet, ez maradjon az illetékesek és felebezés esetén a bíróság feladata.

Mi videónkkal egy technikai műveletet szeretnénk bemutatni, amelynek során az illetékes szerv munkatársai felhelyezik a kerékbilincset egy jogtalanul parkoló áruszállító gépjármű kerekére. Nincs azonban kétségünk afelől, hogy városunkban nem adottak a parkolási feltételek, a parkolóórák, illetve a parkolójegyárusok hiányában nem csoda, hogy egyre több sofőr szembesül azzal a ténnyel, hogy gépjárművét csak várakozással, illetve büntetés és leszerelési költség kifizetésével használhatja újra, akár csak egy rövidebb parkolás után is.


Nem ritka, hogy a járdát is parkolásra használják
Nem ritka, hogy a járdát is parkolásra használják


Az is kérdéses, hogy a már eleve tilosban álló, és a forgalmat akadályozó gépjárművek lebilincselésével elősegítik-e, vagy gátolják a könnyebb forgalmat, azonban ennek eldöntése szintén nem a mi feladatunk. Ezen kérdések, gondok megoldására léteznek ezért fizetett szakemberek, találják hát ők ki az egyszerűbb, ugyanakkor legális parkolás mikéntjét.
Ami azonban bizonyos az az, hogy ilyen esetekben örülhet igazán az a személy, aki nem rendelkezik gépjárművel, így nem kell egy nagyobb összeget kifizetnie azért, hogy továbbhaladhasson az elméletileg közlekedését elősegíteni hivatott járművel.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: