2009-03-26 15:48:14• hírek • Parajdi Andrea

Kerékbilinccsel szankcionálnak

Március 16 után komolyabb ellenőrzési akciót indított a Parkolási Felügyelet. Az eredmény meglepő: mindössze két hét alatt pontosan 16 950 lej értékben szabtak ki büntetést.

Mint már megírtuk március elején 12 parkolójegy-automatát helyeztek üzembe Szatmárnémeti központi városrészein. A napenergiával működő készülékek megtalálhatók a fizetős parkolóhelyek közelében, így minden autóvezető központban történő parkolás során, könnyedén vásárolhat parkolócédulát.

Miután a készülékeket üzembe helyezték, szigorú ellenőrzési akcióba kezdett a Parkolási Felügyelet, amely arra próbálja sarkallni az autósokat, hogy vegyék komolyan a parkolási szabályokat, és ne álljanak meg jogtalanul.

Az ellenőrzések pontosan húsz napja kezdődtek, azonban már az eddigi eredmények is megdöbbentőek. A Parkolási Felügyelet munkatársai 113 alkalommal büntettek kerékbilinccsel. Ahhoz, hogy levegyék a blokkoló eszközöket minden autótulajdonos 150 lej kifizetésére kényszerült, a büntetések összértéke tehát, 16 950 lej - mondta el a Szatmár.ro-nak Adrian Neacsu, a Parkolási Felügyelet igazgatója.

Ahogy az eddigi tapasztalatok mutatják hasznosnak bizonyulnak a parkolójegy-automaták - véli Neacsu. Mint mondja eddig egyetlen probléma adódott mégpedig az, hogy a türelmetlen sofőrök nem várják meg míg a gép kinyomtatja a cédulát, hanem azelőtt kiszedik, mielőtt azon megjelennének az információk. Ilyen esetekben ismét pénzt kell bedobni, és egy újabb cédulát kell igényelni.

- Erre a problémára legkevésbé sem számítottunk, viszont mivel többször is előfordult arra gondoltunk védőfedéllel látjuk el a készülékeket, így mindenkinek meg kell várnia, míg a gép befejezi a nyomtatást - tájékoztat az igazgató.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: