2013-11-29 02:14:42• hírek • Kocsis Zoltán

A tanács is jóváhagyta a Lucaciu iskola kazánházának bontását

Eredetileg 27 pont szerepelt a Szatmárnémeti Városi Tanács rendes havi csütörtöki tanácsülésén, ám ebből nem kevesebb, mint hatot levett a városvezetés az ülés kezdetén. A többit viszont egyaránt elfogadták.

Ezek közül talán az egyik legfontosabb, hogy a tanács is elfogadta, amit a november elsején megejtett látogatáson Dorel Coica polgármester is kijelentett: a Vasile Lucaciu Általános Iskola udvarán található, használaton kívüli egykori kazánház veszélyezteti a gyerekek testi épségét, ezért le kell bontani. Adrian Albu PNL-és tanácsos megjegyezte, hogy a városközpont közelében, a Petru Bran utcán is van egy ilyen építmény, mire Maskulik Csaba RMDSZ-es kollégája felszólította: nyugodtan készíthet határozati tervezetet az üggyel kapcsolatban.

A grémium szintén jóváhagyta 15 tömbház uniós támogatásból való szigetelésének technikai teveit. Ezzel kapcsolatban Maskulik arra volt kíváncsi, a polgármesteri hivatal honnan teremti elő 2014-ben a szükséges közel 10 millió lejt - a 20%-os önrész mellett ugyanis kezdetben a lakók 20%-át is vállalnia kell, aztán azok visszafizetik. A válasz annyi volt, hogy 2015-ben kell kifizetni, nem 2014-ben...

Szintén elfogadták a Decebal-híd jövőbeli felújításának technikai dokumentációját. Ezzel kapcsolatban Butka Gergely azon véleményének adott hangot, hogy a járdát korláttal kellene elválasztani az úttesttől - akárcsak a Golescu-hídon - és akkor talán kerékpársávot is ki lehetne kialakítani. Nits János viszont aggályait fejezte ki, mondván, a híd sajnos takarékossági költségvetéssel épült, ennek következtében keskenyebb a kelleténél, ezért technikailag nem biztos, hogy a korlátot fel lehetne szerelni. A kerékpársávot úgy lehetne talán kialakítani, hogy az egyik oldalt csak kerékpárosok, a másikon pedig csak gyalogosok használhatják a járdát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: