2013-11-29 12:42:18• hírek • Kocsis Zoltán

Kérdéses, hogy átadták-e, viszont biztosan hullámos

Az eredetileg meghirdetett időponthoz képest alig fél órás késéssel érkeztek meg csütörtök reggel Szatmárnémeti és Szatmár megye önkormányzatainak vezetői, hogy hivatalosan átadják a Pusztadaróc és Lázári felé tartó utakat összekötő terelőútat. Az azóta eltelt egy nap alatt viszont több vitát és értetlenséget gerjesztett az ügy.

Az eseményen jelen volt a város és a megye USL-s vezetősége - valamennyien megtartották kis ünnepi beszédüket, kiemelve a beruházás fontosságát.

Az első bizonytalanság akkor adódott, amikor felmerült a kérdés: mikor vehetik igénybe az utat a kamionok. Coica előbb hétfőt említett, majd kevéssel később azt mondta: egy-két apróságot még meg kell oldani, aztán jöhetnek a kamionok.

A csütörtök délután esedékes városi tanácsülés végén Maskulik Csaba, az RMDSZ-frakció elnöke nyilvánosan hangot adott nemtetszésének. Kifogásolta, hogy a város és a megye USL-és vezetői nyilatkozataikban megpróbálják kisajátítani a beruházást, holott annak építését még 2007-ben kezdte el a város és a megye RMDSZ-es vezetősége. Amikor tavaly tavasszal Coica átvette a polgármesteri széket Ilyés Gyulától, a kisajátítási folyamat szinte teljes egészében le volt zárva, a kivitelezési szerződés meg volt kötve, a szükséges összegek nagy része bele volt foglalva a költségvetésbe.

„Elfogadhatatlan, hogy olyanok voltak jelen az átadáson, akiknek semmi köze nem volt az út építéséhez. Ingyen kampányt folytattak a szatmárnémetiek pénzén", fakadt ki Maskulik. A tanácsos azt is kifogásolta, hogy noha az út át van adva, a kamionokat senki (rendőrség, helyi rendőrség) nem tereli arra. A tehermentesítés célzónáiban pedig továbbra is 40-50 kamion halad át - óránként.

A felvetésre Coica csak annyit válaszolt, hogy a csütörtök reggeli esemény nem hivatalos átadás volt, csak egy technikai látogatás. Péntek reggel pedig összeül a Közlekedésbiztonsági Bizottság, hogy megtárgyalja a következő lépéseket.

Nos, utóbbiból nem lett semmi, tudtuk meg Maskuliktól, aki a bizottságnak is tagja. Időközben viszont egyre több olyan kommentár jelent meg a világhálón, amely az új út minőségét kifogásolja. A legtöbben azt teszik szóvá, hogy hullámos az út felülete, ám egy bejegyzés szerint két kamionnak ott maradt az oldalsó visszapillantó tükre, mert nem fértek el egymás mellett...

Az alábbi feltételt a legnépszerűbb közösségi oldalra töltötték fel. A fénykép címe akár az is lehetne, Délibáb a november végi fagyban. Sajnos azonban ezúttal nem délibábról van szó...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: