2009-07-15 14:11:28• hírek • Gozner Gertrud

Kérdéses a folytatás

Mindent összevetve sikeresnek mondható az első Partiumi Híd Fesztivál - nyilatkozta lapunknak Krakkó Rudolf, a fesztivált szervező Szatmárnémeti Híd Egyesület elnöke. Sikeres volt a tábor a maga hiányosságaival egyetemben, mivel elérte a célját, hogy hiánypótló és hagyományteremtő esemény lett a maga nemében - tette hozzá a főszervező.

Amint Krakkó Rudolftól megtudtuk, számos pozitív visszajelzés érkezett az előadók és a közönség részéről egyaránt, ezért több mint valószínű, hogy jövőre is megrendezésre kerül a tábor. Előbb azonban szükség van pár hónapra, hogy kiértékeljék a történteket és levonják a következtetéseket.

Komoly anyagi mínusszal zárult a tábor, de ez megszokott egy ilyen kaliberű fesztivál első kiadásánál, mivel el kell telnie pár évnek, amíg beleivódik a köztudatba. Az már most bebizonyosodott, hogy igény van egy ilyen típusú rendezvényre, mivel komoly érdeklődés övezte a történelmi és nemzeti tematikájú programokat. Sokan voltak kíváncsiak a Vona Gábor, Raffay Ernő előadásaira - fejtette ki az egyesület elnöke.

A szervező elmondása szerint, hét ezer embert vártak az eseményre, végül a tábor öt napja alatt háromezren fordultak meg a különböző rendezvényeken. Sok látogató érkezett külföldről, Magyarországról főleg a határ menti megyékből jöttek át, de voltak Ceglédről, Budapestről is. Rajtuk kívül a Délvidékről és Kárpátaljáról is fogadtak látogatókat. Itthonról Székelyföldről, Kolozsvárról, Nagyváradról, Nagybányáról és Besztercéről érkeztek a fesztiválra.

 

A fesztivál ideje alatt több feljelentés is érkezett, hogy meghiúsítsák a rendezvényt - tudtuk meg a főszervezőtől. Egyrészt kiszállt a gazdasági rendőrség, de nem találtak semmiféle szabálytalanságot a könyvelésben. Kedden a Környezetvédelmi Rendőrség is kilátogatott a tábor területére, ugyanis bejelentést kaptak miszerint a fesztiválozók teleszemetelték a környező erdőt és szennyvíz került a területre, azonban ezeknek sem volt alapja.

Az alacsonyabb részvételbe az is belejátszhatott, hogy a fesztivál helyszíne kissé félreesik a főúttól, ezért jövőre újabb helyszínekben is gondolkodnak. Kökényesd kiválasztásánál a hármashatár közelsége volt a mérvadó, de ha jövőre is megrendezésre kerül a tábor, jobban átgondoljuk, hogy hol legyen az új helyszín - magyarázta Krakkó.

A fesztivál legsikeresebb koncertjének a Kormorán zenekar fellépése bizonyult, de hatalmas buli alakult ki az Osszián koncert alatt is. A Beatrice fellépése pedig sokkal nagyobb közönséget vonzott volna ha nem az első, bemelegítő napon kerülnek színpadra. A Zanzibár hétfői koncertjének elmaradása után érdeklődve, a főszervező kifejtette, hogy nem állt a rendelkezésükre a teljes összeg, amiből kifizethették volna az együttes honoráriumát. Ezt jelezték is előre a zenekar felé, ők úgy mégis úgy döntöttek leutaznak a helyszínre, azonban ide érve végül meggondolták magukat.


A Kormorán zenekar fellépése volt a Partiumi Híd Fesztivál legsikeresebb koncertje.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: